CrossRoads2 biedt nieuwe subsidiekansen voor projecten met Vlaamse bedrijven

25 mei 2021

Bent u als ondernemer gevestigd in Zeeland, Noord-Brabant of Limburg en wilt u graag samenwerken met een bedrijf uit Vlaanderen? Goed nieuws! Er zijn subsidiekansen voor uw project binnen het programma CrossRoads2 Sustainable Energy.

Portretfoto van Roy Hoven
Geschreven door:
Roy Hoven Manager Subsidiefocus
Nederlandse en Belgische vlag

Crossroads2 Sustainable Energy

Crossroads is een project binnen het Europese subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland. Het heeft tot doel om met subsidie de samenwerking tussen Vlaamse en Zuid-Nederlandse bedrijven te stimuleren. Met hulp van de twee vorige Crossroads-programma’s hebben 250 bedrijven uit Vlaanderen en Nederland meer dan negentig nieuwe innovaties ontwikkeld en ongeveer 400 FTE aan werkgelegenheid gerealiseerd. Vanwege dit grote succes is besloten om een nieuw subsidieprogramma te openen. Deze keer ligt de nadruk op het stimuleren van innovatieprojecten rond de volgende thema’s:

  • duurzame of hernieuwbare energie;
  • energie-efficiëntie;
  • CO2-reductie en -captatie.

Voorwaarden subsidie Crossroads2

Een belangrijke voorwaarde om in aanmerking te komen voor subsidie is dat u met uw project minimaal 200 ton CO2-reductie per jaar realiseert wanneer u uw product op de markt brengt. Ter vergelijking: de koolstofvoetafdruk van een gemiddelde inwoner in Nederland en Vlaanderen bedraagt jaarlijks twintig ton CO2. Daarnaast moeten er per innovatieproject minimaal één Vlaamse en één Zuid-Nederlandse onderneming aan het project deelnemen.

Aanvragen subsidie

Het subsidieprogramma Crossroads2 Sustainable Energy duurt tot en met 31 december 2022. De eerstvolgende openstelling is nog niet bekend.

Per project kunt u een maximale subsidie van € 150.000 ontvangen en daarmee tot 50% van de subsidiabele kosten vergoed krijgen. In totaal bedraagt het subsidiebudget ruim € 6,8 miljoen.

Meer informatie

Bent u van plan om samen te werken met een bedrijf uit Vlaanderen? Neem dan contact op met Roy Hoven, consultant innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een mail.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over Crossroads2 Sustainable Energy? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager Subsidiefocus
Bel
+31622464517
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan