De coronacrisis, samen komen we er doorheen

23 maart 2020

Het coronavirus heeft een ongekende impact op onze economie. Bij veel bedrijven is de financiële schade enorm. In andere sectoren is de werkdruk juist explosief toegenomen. Grote kans dat u even geen aandacht heeft voor uw subsidieaanvraag. Maar wat nu als u daardoor een kansrijke subsidie dreigt mis te lopen? Of u noodgedwongen moet stoppen met een project waarvoor u net subsidie heeft ontvangen? Onze experts staan klaar voor advies.

Portretfoto van Roy Hoven
Geschreven door:
Roy Hoven Manager Subsidiefocus
Coronavirus

Vragen over uw subsidietraject

Sinds de coronacrisis is uitgebroken, komen er dagelijks veel vragen binnen bij de experts van Subsidiefocus:

  • Door het coronavirus moeten we een innovatieproject stopzetten. Wat betekent dit voor de subsidie die we hebben gekregen?
  • Als gevolg van de corona-uitbraak is een innovatieproject gewijzigd. Is dit van invloed op mijn subsidieaanvraag?
  • Onder de huidige omstandigheden lukt het ons niet om voor de gestelde deadline de verplichte bijlage door de juiste personen te laten ondertekenen. Wat moeten we doen?
  • Mijn project loopt door de corona-uitbraak vertraging op. Wat betekent dit voor de toegekende subsidie?
  • Wij voeren een project in samenwerking uit. Door het coronavirus kan een van de partners uit ons samenwerkingsverband tijdelijk niet deelnemen. Raken we hierdoor onze subsidie kwijt?

Begrip situatie

Helaas zijn er geen algemene antwoorden op bovenstaande vragen. Veel hangt af van de subsidie waarop een vraag betrekking heeft, de bijbehorende voorwaarden en de uitkerende instantie. Wel ervaren we dat de overheid in veel gevallen begrip heeft voor de ontstane situatie en dat de meeste uitkerende situaties van mening zijn dat subsidieprojecten doorgang moeten vinden. Veel openstellingen worden daarom verlengd en projectperiodes verruimd.

We ondersteunen u graag

Heeft u als gevolg van de coronacrisis een vraag over uw subsidietraject? Ook in deze moeilijke tijden staan de experts van Subsidiefocus voor u klaar. Neem contact op met Roy Hoven via telefoonnummer +31(0)73-6465475 of stuur Roy een mail.

Maak gebruik van specialistenteam ABAB

Heeft u andere vragen over ondernemen tijdens de coronacrisis? U kunt ook gebruik maken van het specialistenteam van ABAB Accountants en Adviseurs, waar Subsidiefocus onderdeel van is. Dit team is speciaal samengesteld om u te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Aarzel dus niet contact met ons op te nemen via het algemene telefoonnummer 013-4647100 of vul het contactformulier in. Samen komen we er doorheen.

Wilt u meer weten over ondernemen tijdens de coronacrisis? Onze specialisten helpen u graag verder!

E-mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager Subsidiefocus
Bel
+31736465475
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan