Doe weer mee met MKB Idee!

10 juni 2021

Vanaf 6 juli is de subsidie MKB Idee geopend voor aanvragen. De regeling heeft tot doel belemmeringen weg te nemen die ondernemers ervaren als zij willen investeren in de ontwikkeling van hun personeel. Heeft u een idee? Doe mee!

Portretfoto van Patrick Verschure
Geschreven door:
Patrick Verschure Consultant innovatie
hindernissen

MKB Idee: subsidie voor het investeren in een innovatieve oplossing

Mkb’ers lopen geregeld tegen belemmeringen aan, als zij willen investeren in de kennis en vaardigheden van hun medewerkers. De subsidieregeling MKB Idee heeft tot doel die belemmeringen weg te nemen en de leercultuur in een organisatie te versterken. Denk aan het scholen van medewerkers, maar ook het vastleggen van kennis in de onderneming.

Mkb-ondernemers kunnen zowel zelfstandig als in samenwerkingsverband een subsidieaanvraag indienen. Zo’n samenwerkingsverband kan bestaan uit kennisinstellingen, brancheorganisaties of andere organisaties die een project willen uitvoeren. Belangrijk is dat ten minste 65% van de deelnemers mkb-ondernemer is.

Let op: landbouw- en visserijondernemingen zijn uitgesloten van deelname.

Hoogte subsidie MKB Idee

De subsidie bedraagt 100% van de subsidiabele kosten. Per deelnemer ontvangt u maximaal € 124.999, per samenwerkingsverband maximaal € 200.000. Vanaf 6 juli 2021 kunt u weer een subsidieaanvraag indienen. Alle aanvragen worden beoordeeld op kwaliteit.

Overige subsidiemogelijkheden personeel

Naast MKB Idee zijn er nog meer interessante subsidies voor personeel. Een overzicht van deze subsidies kunt u terugvinden op onze overzichtspagina 'Subsidies en personeel'.

Meer informatie

De consultants van Subsidiefocus hebben ruime ervaring met het aanvragen van de MKB Idee subsidie. Heeft u een idee voor een project? Neem contact op met Patrick Verschure, consultant innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Patrick een e‑mail.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e‑mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over MKB Idee? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Patrick
Portretfoto van Patrick Verschure
Consultant innovatie
Bel
+31653186164
Icoon download whitepaper SLIM regeling

Een leven lang leren en ontwikkelen? Zo maakt u slim gebruik van de SLIM regeling

Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan