Door grote belangstelling wijzigingen SDE++ op komst

9 december 2021

In het najaar was het weer mogelijk om SDE++-subsidie aan te vragen. Ondernemers die investeren in opwekking van duurzame energie konden hierbij een keuze maken uit diverse technieken. De interesse bleek enorm. Reden voor een aantal wijzigingen.

Portretfoto Dennis Timmermans
Geschreven door:
Dennis Timmermans Consultant subsidies
zonnepanelen

SDE++ 2021

Ondernemers hebben voor meer dan € 12 miljard aan aanvragen ingediend. Voor de openstelling van de Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie SDE++ was een budget van € 7 miljard beschikbaar. De meeste subsidieaanvragen hadden betrekking op zonneprojecten en CO2-afvang en -opslag. Binnen de categorie nieuw toegevoegde technieken was er veel interesse voor projecten om CO2 af te vangen en nuttig toe te passen in de glastuinbouw. Windmolenprojecten bleken minder populair; hiervoor waren nauwelijks aanvragen.

Openstelling SDE++ 2022 - 2023

Met het oog op het Klimaatakkoord zal er richting 2030 een betere balans moeten komen tussen enerzijds de kosteneffectiviteit op de korte termijn en anderzijds het ondersteunen van technieken die noodzakelijk zijn om de klimaatdoelen van 2030 te behalen. Daarom komt er een stappensysteem, waarbij de eerste stap tijdens de SDE++-openstelling in 2022 gezet wordt. Tijdens deze openstelling wordt het beschikbare subsidieplafond voor projecten op het gebied van CO2-afvang en -opslag verhoogd. De tweede stap volgt in 2023. Eventueel resterende budgetten kunnen dan flexibeler verdeeld worden over de verschillende sectoren of toepassingen.

Het SDE++-budget voor 2022 is € 3 miljard hoger dan dat voor 2021. Deze verhoging is mede bedoeld voor verduurzaming van onder andere de bebouwde omgeving, de mobiliteit glastuinbouw en de industrie.

In 2022 kunt u subsidie aanvragen van 28 juni 9.00 uur tot donderdag 6 oktober 17.00 uur. 

Meer weten?

Wilt u investeren in duurzame technieken om CO2-uitstoot te reduceren en zo duurzaam bij te dragen aan de energietransitie? Dan is de SDE++-regeling voor u interessant. Neem voor meer informatie contact op met Dennis Timmermans, consultant subsidies, via telefoonnummer 073‑6465475 of stuur Dennis een e‑mail.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e‑mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over de SDE++-regeling? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Dennis
Portretfoto Dennis Timmermans
Consultant subsidies
Bel
+31610208935
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan