Duurzaam omgaan met energie in glastuinbouw? Deze investeringssubsidies helpen

12 januari 2021

Investeert u als glastuinbouwer in duurzame maatregelen om energie te besparen? Dan zijn er naast de Energie-investeringsaftrek (EIA) en Milieu-investeringsaftrek (MIA) nog twee andere interessante subsidieregelingen voor u.

 

Portretfoto van Hans Jacobs
Geschreven door:
Hans Jacobs Manager innovatie
glastuinbouw

Energie besparen? Energie-efficiëntie Glastuinbouw (EG)

De regeling Energie-efficiëntie glastuinbouw is een subsidie voor glastuinbouwers en samenwerkingsverbanden van glastuinbouwers. Nieuwe openstellingen voor 2021 volgen. 

Maak gebruik van fiscaal voordeel

Uiteraard kunt u gedurende het gehele komende jaar ook gebruik maken van de fiscale regelingen Energie-investeringsaftrek (EIA), Milieu-investeringsaftrek (Mia) en Willekeurige afschrijving (Vamil). Deze fiscale regelingen zijn interessant als u voordeel wilt behalen op de door u te betalen winstbelasting door het investeren in energiezuinige of milieuvriendelijke nieuwe bedrijfsmiddelen. Alle investeringen die in aanmerking komen voor dit voordeel staan op de Energie- en Milieulijst. Uw voordeel kan oplopen tot maar liefst 45,5% van het investeringsbedrag. Wel is het belangrijk dat u uw aanvraag binnen drie maanden na het tekenen van de koopovereenkomst indient.

Meer weten?

Bent u een glastuinbouwer en wilt u investeren in uw bedrijf? Tuinbouwspecialist Hans Jacobs van Subsidiefocus bekijkt graag samen met u waar de beste kansen voor uw onderneming liggen. Neem contact op met Hans Jacobs, manager Innovatie, via telefoonnummer 073-6465343 of stuur Hans een mail.

Wilt u meer weten over investeringssubsidies die kunnen helpen om duurzame maatregelen te treffen? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Hans
Portretfoto van Hans Jacobs
Manager innovatie
Bel
+31622798926
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan