Een slimmer, groener en socialer Europa met INTERREG subsidie

1 maart 2022

Wilt u via een Nederlands-Vlaams samenwerkingsverband investeren in een slimmer, groener en socialer Europa? Dan kunt u dit voorjaar subsidie aanvragen via INTERREG Vlaanderen-Nederland.

Portretfoto van Joost Simkens
Geschreven door:
Joost Simkens Consultant innovatie
samenwerken België Nederland

INTERREG, subsidie voor grensoverschrijdende samenwerking

Via het nieuwe programma van INTERREG Vlaanderen-Nederland dat loopt tot 2027 komt € 200 miljoen beschikbaar voor grensoverschrijdende samenwerking. De Nederlands-Vlaamse samenwerkingen moeten bijdragen aan een slimmer, groener en socialer Europa. Een Europa zonder grenzen is dan ook een van de hoofddoelstellingen van het programma. Het programma richt zich op heel Vlaanderen en Zuid-Nederland.

Subsidieronde voorjaar 2022

De eerste openstelling richt zich op de volle breedte van het programma. U kunt een subsidieaanvraag indienen voor alle prioriteitsgebieden:

  • Een slimmer Europa: innovatie en vaardigheden voor slimme transformatie;
  • Een groener Europa: klimaat, milieu en natuur;
  • Een socialer Europa: inclusieve arbeidsmarkt, opleiding en duurzame vrijetijdsbesteding;
  • Een Europa zonder grenzen: samenwerken om grensobstakels te overwinnen.

Voor de eerste openstelling is € 69 miljoen gereserveerd. Later in het programma volgen er openstellingen gericht op de specifieke prioriteitsgebieden, doelstellingen en aandachtspunten.

Hoogte subsidie

De maximale subsidie waarvoor u vanuit het programma in aanmerking kunt komen, bedraagt 50% van de subsidiabele kosten. Voor de subsidieregeling geldt geen minimum of maximum budget per project.

Tot 31 maart 2022 kunt u een aanvraag indienen. Op 29 juni wordt besloten welke aanvragen het best passen binnen de openstelling. Behoort uw aanvraag daartoe, dan heeft u vervolgens tot 25 november 2022 de kans om een volledig uitgewerkt aanvraagdossier aan te leveren.

Meer weten?

Wilt u met een Nederlands-Vlaams samenwerkingsverband een project opzetten en wilt u weten of u in aanmerking komt voor subsidie via INTERREG? Neem contact op met Joost Simkens, consultant innovatie, via telefoonnummer 06-51498348 of stuur Joost een e‑mail. Door gebruik te maken van professionele begeleiding vergroot u uw kans op een goede score voor uw project.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e‑mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over INTERREG? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Joost
Portretfoto van Joost Simkens
Consultant innovatie
Bel
+31651498348
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan