Eerste openstellingen Samen Kansrijk en Gezond

1 maart 2021

Als het aan het vermogensfonds FNO ligt, bepalen inkomen en opleiding niet langer hoe gezond Nederlanders zijn en hoe oud zij worden. Daarom is er het programma Samen Kansrijk en Gezond en de eerste subsidies zijn nu opengesteld. Dien uiterlijk in april uw subsidieaanvraag in.

Portretfoto van Mariska Teurlings
Geschreven door:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
wegen obesitas

Samen Kansrijk en Gezond

Met het programma Samen Kansrijk en Gezond streeft FNO naar een gelijke gezondheid voor iedereen. De eerste subsidieregelingen uit het programma bieden ondersteuning voor evaluatieonderzoek en het opzetten van projecten met een gebiedsgerichte aanpak.

Subsidie voor gebiedsgerichte aanpak

Voor deze subsidieronde wil FNO partnerschappen aangaan met organisaties in gebieden die werken aan de verbetering van de gezondheid van gezinnen in een achterstandssituatie. Hierbij is de integrale samenwerking belangrijk. Daarnaast moet de primaire doelgroep vanaf de subsidieaanvraag een aantoonbare rol spelen bij het bepalen van richting en kader van het gehele traject. Het programma biedt twee mogelijkheden.

1. U werkt al (indirect) aan het vergroten van kansen van gezinnen in een achterstandssituatie. Als aanvrager wilt u weten wat het effect is op de ervaren gezondheid van deze gezinnen en hier samen met FNO van leren. Per aanvraag ontvangt u maximaal € 100.000 subsidie.

2. U start met een (nieuwe) integrale werkwijze voor het terugdringen van gezondheidsachterstanden bij gezinnen. Als aanvrager zoekt u cofinanciering voor de uitvoering van uw project en u wilt samen met FNO leren van uw activiteiten. Per aanvraag ontvangt u maximaal € 500.000 subsidie.

De eerste subsidieaanvraag geldt voor de periode tot en met 2023. Vervolgens kunt u voor het tweede deel van het programma in 2024 een nieuwe aanvraag indienen om de continuïteit van uw project te waarborgen. Het beschikbare budget bedraagt € 2,7 miljoen.

U kunt uw subsidieaanvraag tot en met 23 april 11.00 uur indienen.

Subsidie voor evaluatieonderzoek

FNO is op zoek naar onderzoeksvoorstellen om het programma Samen Kansrijk en Gezond te evalueren. Doel is om na afloop van de projecten en het programma inzicht te hebben in de geboekte resultaten en om hier lering uit te trekken. In totaal is er € 2 miljoen budget; tot en met 2024 komt hiervan € 1 miljoen beschikbaar. Hierna kunt u nieuwe onderzoeksvoorstellen indienen voor een vervolgstudie. Die studie moet gebaseerd zijn op resultaten die tot dan toe behaald zijn.

Wilt u een evaluatieonderzoek starten, dan kunt u uw aanvraag tot en met 28 april 11.00 uur indienen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Samen Kansrijk en Gezond kan bieden? Neem contact op met Mariska Teurlings, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Mariska een e-mail.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over Samen Kansrijk en Gezond? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mariska
Portretfoto van Mariska Teurlings
Consultant subsidies
Bel
+31630393256
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan