Emissieloze truck aanschaffen? Maak gebruik van subsidie

20 december 2021

Wilt u investeren in elektrisch of waterstof aangedreven vrachtwagens? In 2022 komt er een aanschafsubsidie voor volledig emissieloze vrachtwagens. In combinatie met de Milieu-investeringsaftrek kunt u tot wel 60% van uw investering terugkrijgen.

Portretfoto van Mariska Teurlings
Geschreven door:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
elektrische vrachtwagen

Subsidie DKTI-transport: boost voor ontwikkeling emissieloze trucks

In 2021 heeft de subsidieregeling Demonstratie Klimaattechnologieën en -innovaties in Transport (DKTI-transport) ervoor gezorgd dat de ontwikkeling van emissieloze trucks een enorme boost heeft gekregen. Het laatste project van de DKTI was gericht op ‘learning by using’. Ondernemers konden subsidie krijgen voor de aanschaf en ingebruikname van een emissieloze vrachtwagen. Het succes van deze subsidieregeling heeft geleid tot de komst van een nieuwe aanschafsubsidie in 2022 gericht op volledig elektrisch of waterstof aangedreven vrachtwagens.

AanZet-subsidie: subsidie voor vrachtwagens N2 en N3

In 2022 wordt de AanZET-subsidie gepubliceerd. Vrachtwagens in de klassen N2 en N3 komen voor deze subsidie in aanmerking. De subsidiepercentages zijn als volgt:

  • Grote ondernemingen die investeren in een voertuig met een maximale massa tot 12 ton ontvangen 12,5% van de verkoopprijs.
  • Kleine ondernemingen die investeren in een trekkeroplegger met een minimale massa van 12 ton ontvangen 37% van de verkoopprijs.

AanZET subsidie en Milieu-investeringsaftrek

Ondernemers mogen de nieuwe AanZET-subsidie combineren met de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Door deze combinatie kunt u tot wel 60% van uw investering terugkrijgen. De exacte voordelen zijn afhankelijk van de grootte van uw onderneming. Kleine ondernemingen ontvangen meer subsidie.

Meer weten?

Overweegt u te investeren in nieuwe, emissieloze vrachtwagens? Neem contact op met Mariska Teurlings, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of e-mail Mariska.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e‑mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over de AanZET-subsidie? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mariska
Portretfoto van Mariska Teurlings
Consultant subsidies
Bel
+31630393256
icoontje whitepaper

EIA en MIA: fiscaal voordeel voor duurzaam bedrijfsmiddel

Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan