Energie-investeringsaftrek in 2019 naar 45%

13 augustus 2018

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een populaire fiscale subsidieregeling voor ondernemers. In 2018 kunnen ondernemers die investeren in bedrijfsmiddelen die zijn opgenomen op de Energielijst een fiscaal voordeel behalen van 54,5% van het investeringsbedrag. Dit percentage wordt volgend jaar waarschijnlijk verlaagd naar 45%.

Portretfoto Judith Maas
geschreven door:
Judith Maas Manager innovatie
geld

De EIA blijkt het gewenste effect te hebben. Ondernemers kiezen steeds vaker voor energiezuinig en duurzaam bij de aanschaf van nieuwe bedrijfsmiddelen en maken dan ook gebruik van de EIA. De stimulering werkt zo goed dat de overheid de EIA vanaf 2019 wil verlagen naar 45%. Ondernemers zouden immers minder aanmoediging nodig hebben om te kiezen voor duurzaam en energiezuinig. 

Profiteer dit jaar nog

Zoals elk jaar wordt ook dit jaar de lijst waarop alle investeringen staan die in aanmerking komen voor het voordeel onder de loep genomen. Hierbij bestaat de kans dat er investeringen van de lijst verdwijnen of dat de eisen aan bedrijfsmiddelen verhoogd worden, waardoor de merken en types die nu voldoen volgend jaar niet meer in aanmerking komen voor aftrek.
Bent u als ondernemer van plan om te investeren in een bedrijfsmiddel dat nu op de Energielijst staat? Dan raden wij u aan om de opdrachtbevestiging voor deze investering dit jaar nog te tekenen. Uw voordeel zal volgend jaar namelijk lager zijn en de kans bestaat dat de investering niet meer voorkomt op de lijst.  
 

Wilt u meer weten over Energie-investeringsaftrek? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Judith
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan