ESF-subsidie 2021 voor kwetsbare werkenden en werkzoekenden

4 maart 2021

In 2021 zou het nieuwe ESF+-programma van kracht worden. Het coronavirus gooit echter roet in het eten en de lancering is verschoven naar 2022. Toch biedt ESF dit jaar interessante subsidiemogelijkheden als u zich richt op de begeleiding en opleiding van zowel kwetsbare werkenden als werkzoekenden.

Portretfoto van Mariska Teurlings
Geschreven door:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
sollliciteren

ESF in 2021: subsidie duurzame inzetbaarheid personeel

De coronacrisis heeft veel invloed op de samenleving. Om met name de meest kwetsbaren te ondersteunen, komt Europa met een groot herstelpakket, o.a. via het programma REACT-EU. Het beschikbare budget wordt verdeeld over de subsidieprogramma’s Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en Europees Sociaal Fonds (ESF). Vanuit het ESF is besloten het extra budget voor 2021 in te zetten voor de volgende doelen:

  • De begeleiding en opleiding van kwetsbare werkenden en werkzoekenden in de 35 arbeidsregio’s van Nederland.
  • De begeleiding en opleiding van leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso) en het praktijkonderwijs (pro) om de stap naar de arbeidsmarkt te kunnen maken.
  • De begeleiding en opleiding van mensen die in een justitiële inrichting verblijven.
  • De bij- en omscholing van werk naar werk. De doelgroep bestaat uit kwetsbare werkenden en werkenden die willen overstappen naar werk in een krapteberoep, al dan niet in een andere sector.

Naar verwachting worden de exacte voorwaarden voor deze nieuwe aanvraagrondes voor de zomer gepubliceerd. Zodra deze bekend zijn, kunt u uw projectaanvraag voor genoemde groepen indienen.

ESF+ in 2022

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is nog bezig met de exacte uitwerking van het nieuwe ESF+-programma. Naar alle waarschijnlijkheid wordt een deel van het budget ingezet voor steun aan de meest hulpbehoevenden in de vorm van materiele en voedselhulp. Wanneer meer bekend is over het nieuwe ESF+-programma zal dit officieel gepubliceerd worden.

Meer weten?

Heeft u plannen die kunnen aansluiten bij de aankomende ESF-openstellingen? Neem dan contact op met Mariska Teurlings, consultant innovatie, via telefoonnummer 073-6465336 of stuur Mariska een e-mail.

Meer subsidiemogelijkheden duurzame inzetbaarheid personeel

Naast het ESF-programma zijn er nog meer interessante subsidies voor de duurzame inzetbaarheid van uw personeel. Een overzicht van deze subsidies kunt u terugvinden op onze overzichtspagina Subsidies en personeel.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over de ESF-subsidie? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mariska
Portretfoto van Mariska Teurlings
Consultant subsidies
Bel
+31630393256
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan