ESF-subsidie voor duurzame inzetbaarheid in 2021 waarschijnlijk weer open

4 augustus 2020

Wilt u investeren in de duurzame inzetbaarheid van uw personeel? De komende jaren biedt het Europees Sociaal Fonds (ESF) weer subsidiemogelijkheden. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) informeerde de Tweede Kamer onlangs over het ESF+-subsidieprogramma voor 2021-2027.

Portretfoto van Mariska Teurlings
Geschreven door:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
coaching

ESF-subsidie voor duurzame inzetbaarheid

Mkb-ondernemers die zelf niet de capaciteit hebben om zich actief bezig te houden met de ontwikkeling van personeel hebben het afgelopen jaar veelvuldig een beroep gedaan op het populaire ESF-subsidieprogramma. Onderdeel van dit programma is de subsidie Duurzame Inzetbaarheid. Met behulp van deze regeling kunt u bijvoorbeeld een externe P&O-adviseur een advies over duurzame inzetbaarheid laten opstellen. Ook is het mogelijk om, in het kader van duurzame inzetbaarheid, uw medewerkers actief te laten begeleiden door een P&O-adviseur.

Nieuwe regeling 2021-2027

In 2020 is het helaas niet mogelijk een aanvraag in te dienen voor de ESF-subsidie. Voor de komende jaren is er gelukkig wel perspectief. Minister Koolmees heeft aangekondigd dat het weer mogelijk wordt om de subsidie Duurzame Inzetbaarheid aan te vragen. De nieuwe regeling komt voort uit het pensioenakkoord, waarin afspraken zijn gemaakt over duurzame inzetbaarheid. Het doel is om mensen gezond hun pensioen te laten bereiken. De hoogte van de subsidie bedraagt naar verwachting weer 50% van de kosten van een externe P&O-adviseur. Zoals het er nu naar uitziet, komen in de periode 2021-2027 de volgende thema’s in aanmerking voor de subsidie Duurzame Inzetbaarheid:

  • Het bevorderen van gezond, veilig en vitaal werken.
  • Het bevorderen van goed werkgever- en opdrachtgeverschap.
  • Het stimuleren van een leven lang ontwikkelen en arbeidsmobiliteit van werkenden.
  • Het bevorderen van bewustwording van hun loopbaan bij werkenden en het nemen van eigen regie.

Meer informatie

In de komende periode wordt het nieuwe ESF+-subsidieprogramma verder uitgewerkt. Wilt u maatregelen nemen om de vitaliteit van uw werknemers te bevorderen? Voor meer informatie over de subsidie Duurzame Inzetbaarheid kunt u contact opnemen met Mariska Teurlings, via telefoonnummer 073-6465475 of mail Mariska. Zij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Begeleiding traject duurzame inzetbaarheid

Bent u op zoek naar een P&O-adviseur die een traject op het gebied van duurzame inzetbaarheid voor u kan uitvoeren? Neem dan contact op met onze collega’s van ABAB Salaris- en Personeelsdiensten. Zij hebben jarenlange kennis en expertise op het gebied van duurzame inzetbaarheid in huis en kunnen uw traject van A tot Z uitvoeren.
 

Wilt u meer weten over het ESF+-subsidieprogramma? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mariska
Portretfoto van Mariska Teurlings
Consultant subsidies
Bel
+31630393256
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan