€ 1,3 miljard aan WBSO-voordeel in 2020

16 juni 2021

De WBSO is een van de bekendste, fiscale regelingen om innovatie te stimuleren. Inmiddels zijn de resultaten over 2020 bekend: bedrijven ontvingen in totaal € 1,3 miljard aan voordeel. Wilt u ook gebruikmaken van de WBSO? Dien uw aanvraag in!

Portretfoto van Manja Oude Middendorp-Westendorp
Geschreven door:
Manja Oude Middendorp-Westendorp Consultant innovatie
onderzoek

WBSO voor investering in innovatie

De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) moet ondernemers stimuleren om te investeren in innovatie. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van technische oplossingen voor knelpunten bij specifieke bedrijven. Een oplossing hoeft dus niet innovatief te zijn voor een sector of ons land. U kunt de WBSO op elk moment in het jaar aanvragen en dat maximaal vier keer per jaar.

Let op: u dient een aanvraag in voor de R&D-uren vanaf de eerstvolgende kalendermaand.

Wilt u weten hoe hoog uw WBSO-voordeel kan zijn en hoe de aanvraagprocedure werkt? Download het whitepaper ‘Financieel voordeel WBSO’.

WBSO in 2020

In 2020 vroegen ruim 20.000 bedrijven WBSO aan. 97% daarvan bestond uit mkb-bedrijven. Zij ontvingen een gezamenlijk voordeel van € 1,3 miljard. In totaal zijn er in 2020 135.000 R&D-projecten uitgevoerd. Dit is een stijging van 6% ten opzichte van 2019. Naast voordeel voor de werkgever zorgt de WBSO-regeling ook voor extra werkgelegenheid. De regeling ondersteunde in 2020 circa 88.000 hoogwaardige arbeidsplaatsen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de WBSO? Of wilt u weten hoe u maximaal gebruik kunt maken van deze subsidie? Neem contact op met Manja Oude Middendorp, consultant innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Manja een e-mail.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over de WBSO? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Manja
Portretfoto van Manja Oude Middendorp-Westendorp
Consultant innovatie
Bel
+31620538925
Icoontje whitepaper

Financieel voordeel met de WBSO

Lees wat de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk u kan opleveren
Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan