€ 2,5 miljoen subsidie voor Lightyear

12 april 2019

Lightyear uit Helmond heeft € 2,5 miljoen subsidie gekregen uit het Europese subsidieprogramma Horizon 2020 om de eerste Nederlandse elektrische auto die zichzelf oplaadt naar de markt te brengen. De aanvraag die met begeleiding van Subsidiefocus werd ingediend, is gewaardeerd met een uitzonderlijk hoge score van 14.44 punten van de maximaal mogelijke score van 15 punten. Subsidiefocus begeleidt ook gedurende het verdere verloop van het traject.

portretfoto van Kristie Dekkers
geschreven door:
Kristie Dekkers Consultant innovatie
subsidie voor lightyear

Subsidieaanvraag

Vijf alumni van het Solar Team Eindhoven startten in 2017 met de ontwikkeling van deze auto op zonne-energie, de Lightyear One. Inmiddels werken er ruim honderd werknemers aan de elektrische gezinsauto, heeft Lightyear haar productiehal in Helmond geopend en werken ze voortvarend door aan de realisatie. Het bedrijf viel al meerdere keren in de prijzen en nu is ook de Horizon 2020-aanvraag goedgekeurd voor Lightyear.

Subsidie voor innovatie

Horizon 2020 is hét Europese subsidieprogramma voor onderzoek en innovatie. Met dit programma wil Europa haar internationale concurrentiepositie versterken door vooruitstrevende technologieën en hoogstaand onderzoek te stimuleren waarbij een slimme en duurzame samenleving centraal staat. Het mkb-instrument (SME-instrument) van Horizon 2020 ondersteunt bedrijven die een nieuw product, proces of dienst naar de markt willen brengen. De regeling is erg populair: van de maar liefst 1850 aanvragen die vanuit heel Europa zijn ingediend, werden slechts 60 aanvragen gehonoreerd, waaronder dus die van Lightyear. Ondersteuning door een deskundig subsidieadviesbureau is hier dan ook noodzakelijk.

Wilt u ook sneller innoveren met subsidie? Neem dan contact met ons op.

Wilt u meer weten over Horizon 2020-subsidie? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Kristie
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan