Extra openstelling subsidie Tel mee met Taal

3 juni 2021

Wilt u als werkgever investeren in de taalontwikkeling van uw medewerkers? De subsidie Tel mee met Taal is de hele maand juni geopend voor aanvragen. Dus grijp uw kans en vraag nu subsidie aan!

Portretfoto van Mariska Teurlings
Geschreven door:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
online cursus

Tel mee met Taal: extra subsidie

Voor de subsidie Tel mee met Taal is dit jaar € 8,8 miljoen beschikbaar gesteld. Tijdens de openstellingsronde van februari is van dit budget € 3 miljoen overgebleven. Daarom is er in de maand juni een extra openingsronde.

De subsidie is bedoeld voor werkgevers die hun werknemers een cursus reken-, taal- of digitale vaardigheden aanbieden. Het maakt hierbij niet uit of Nederlands de moedertaal is van de medewerker. U kunt de subsidie alleen inzetten voor medewerkers met een taalniveau dat lager ligt dan het referentieniveau 2F. Dit niveau is te vergelijken met het niveau van iemand in het primair of speciaal basisonderwijs.

Wat is de hoogte van de subsidie?

De subsidie bedraagt 67% van de te maken kosten. U mag tot 15% van het subsidiebedrag gebruiken voor voor- en nazorg. Per subsidieaanvraag ontvangt u maximaal € 125.000. U mag pas met de uitvoering van een project beginnen nadat u de aanvraag ingediend heeft. Alle subsidieaanvragen worden beoordeeld op volgorde van loting, vervolgens worden alle aanvragen inhoudelijk getoetst. 

Overige subsidiemogelijkheden personeel

Naast Tel mee met Taal zijn er nog meer interessante subsidies voor personeel. Een overzicht van deze subsidies kunt u terugvinden op onze overzichtspagina 'Subsidies en personeel'.

Meer weten?

Investeren in de taalvaardigheid van uw medewerkers kan uw bedrijf veel voordelen opleveren. Denk aan betere inzetbaarheid en geringere foutkans. Ook de leercultuur wordt erdoor gestimuleerd. Wilt u nog profiteren van deze extra ronde in juni? Neem snel contact op met Mariska Teurlings, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Mariska een e-mail. Zij helpt u graag bij het tijdig indienen van uw aanvraag!

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over Tel mee met Taal? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mariska
Portretfoto van Mariska Teurlings
Consultant subsidies
Bel
+31630393256
Icoon download whitepaper SLIM regeling

Een leven lang leren en ontwikkelen? Zo maakt u slim gebruik van de SLIM regeling

Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan