Voor studiejaar 2020-2021 extra kansen met subsidieregeling praktijkleren

6 april 2021

Voor het schooljaar 2020-2021 wordt de subsidieregeling praktijkleren verruimd. Eerder werd al extra geld vrijgemaakt voor de landbouw, horeca- en recreatiesector. Nu komt er nog eens € 10,6 miljoen extra budget beschikbaar voor veel andere sectoren. Vanaf 2 juni kunt u een aanvraag indienen.

studenten

Subsidie praktijkleren

De subsidieregeling praktijkleren is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een leerling, student of promovendus. De overheid wil u als ondernemer stimuleren te investeren in het opleiden van toekomstig beroepspersoneel. De subsidie praktijkleren compenseert u gedeeltelijk voor de tijd die u nodig heeft om leerling-werknemers goed te begeleiden. De hoogte van de vergoeding hangt af van het aantal weken dat de leerling bij u begeleiding heeft gehad. De maximale subsidie per leerling bedraagt jaarlijks € 2.700. Meer informatie over de exacte voorwaarden van de regeling kunt u lezen in het whitepaper: ‘Praktijkleren: de juiste begeleiding, daar komt u verder mee’.

Van 2 juni tot en met 16 september 2021 kunt u een aanvraag indienen voor de begeleiding van leerlingen in schooljaar 2020-2021. 

€ 10,6 miljoen extra budget

Vanaf het studiejaar 2020-2021 komt er voor bedrijven uit veel sectoren jaarlijks € 10,6 miljoen extra budget beschikbaar. Dit moet bedrijven stimuleren om stages en leerbanen aan te bieden aan (aankomende) mbo-studenten en ook aan werkenden en werkzoekenden die via het mbo worden opgeleid. Werkgevers uit veel sectoren (landbouw, horeca en recreatie uitgezonderd) kunnen extra subsidie ontvangen voor het aanbieden van BBL-leerplekken bovenop het bedrag aan subsidie waarvoor zij normaal gesproken al in aanmerking zouden komen. 

Meer weten?

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor subsidie? Neem dan contact op met Mariska Teurlings, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Mariska een e-mail. Graag bekijkt zij samen met u of uw activiteiten voldoen aan de voorwaarden. Mariska kan daarnaast de gehele aanvraag voor u verzorgen en heeft handige formats voor het bijhouden van de verplichte administratie.

Wilt u meer weten over de subsidie Praktijkleren? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mariska
Portretfoto van Mariska Teurlings
Consultant subsidies
Bel
+31630393256
Icoon download whitepaper subsidie praktijkleren

Subsidie voor praktijkleren

De juiste begeleiding daar komt u verder mee
Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan