Ga nu samen voor SLIM

22 januari 2021

Vindt u het belangrijk te investeren in de kennis en groei van uw medewerkers? Dan kunt u op drie momenten in 2021 de SLIM-subsidie aanvragen. Wees er wel op tijd bij. De SLIM-regeling is populair!

Portretfoto van Patrick Verschure
Geschreven door:
Patrick Verschure Consultant innovatie
stage lopen

Speciaal voor samenwerkingsverbanden

Enkelvoudige mkb-bedrijven kunnen van 2 maart tot en met 31 maart en van 1 tot en met 30 september een subsidieaanvraag indienen voor de SLIM-subsidie. Van 1 juni tot en met 30 juni is het de beurt aan samenwerkingsverbanden. Een samenwerkingsverband bestaat uit minimaal twee mkb-bedrijven, eventueel aangevuld met een branchevereniging. Daarnaast kunnen ook grootbedrijven die actief zijn in de horeca, recreatie of landbouw in juni de SLIM-subsidie aanvragen.

Welke activiteiten komen in aanmerking voor subsidie?

Samenwerkingsverbanden en grootbedrijven kunnen voor dezelfde activiteiten subsidie aanvragen als enkelvoudige mkb-bedrijven:

  1. Doorlichting van de onderneming uitmondend in een opleidings- of ontwikkelplan. Dit plan moet inzicht geven in de scholingsbehoefte van medewerkers vanuit het perspectief van de onderneming.
  2. Het laten opstellen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor medewerkers in het samenwerkingsverband.
  3. Het bieden van ondersteuning bij het ontwikkelen of invoeren van een methode die werknemers stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen.
  4. Het aanbieden van praktijkleerplaatsen voor een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg bij een erkend leerbedrijf.

Subsidie voor ontwikkeling van uw personeel

Vooral de derde activiteit biedt voor samenwerkingsverbanden mooie kansen. Een voorbeeld hiervan is het ontwikkelen en invoeren van een systeem voor periodieke ontwikkelgesprekken. Ook het opzetten van een bedrijfsschool of het creëren van een leerrijke werkomgeving is een interessante optie. Deze laatste twee activiteiten kunnen goed gezamenlijk worden opgepakt. Denk aan het maken van e-learnings, het opzetten van een leerportaal of de introductie van bedrijfs- en leerambassadeurs. Verder kunt u samen een bedrijfsschool opzetten. Dit biedt medewerkers de mogelijkheid van en met elkaar te leren.

Kortom, de SLIM-subsidie voor samenwerkingsverbanden biedt tal van mogelijkheden die op een positieve manier kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van uw medewerkers en dus van uw bedrijf.

Hoogte subsidie

Het subsidiepercentage voor deelnemers aan een samenwerkingsverband bedraagt 60% van de subsidiabele kosten. Onder deze kosten vallen de inhuur van een externe adviseur, aanschaf van benodigde materialen en de eigen directe kosten. Een samenwerkingsverband kan maximaal € 500.000 aan subsidie ontvangen en niet meer dan € 200.000 per deelnemer. Wilt u een praktijkleerplaats aanbieden? Dan betreft het maximale bedrag € 2.700 per leerling per schooljaar. Een samenwerkingsproject mag maximaal 24 maanden duren.

Vraag op tijd subsidie aan

Wilt u als samenwerkingsverband een aanvraag indienen voor de SLIM-subsidie? Omdat de SLIM-subsidie erg populair is, adviseren wij u tijdig uw aanvraag in te dienen. De aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Bij overtekening vindt eerst loting plaats voordat wordt overgegaan op beoordeling. 

Meer informatie

Wilt u investeren in uw onderneming en personeel? Neem dan contact op om de subsidiemogelijkheden voor uw project te bespreken. Door nu al te zorgen voor een goed plan, kunnen we de kans op goedkeuring voor uw project vergroten. Zoekt u nog een expert die uw project inhoudelijk kan begeleiden en implementeren, dan helpen wij u ook graag bij het vinden van de voor u meest geschikte partner op dit gebied. Voor meer informatie over deze subsidie kunt u contact opnemen met Patrick Verschure, consultant innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Patrick een mail.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten uw subsidiemogelijkheden? Onze consultant helpt u graag verder!

E-mail Patrick
Portretfoto van Patrick Verschure
Consultant innovatie
Bel
+31653186164
Icoon download whitepaper SLIM regeling

Een leven lang leren en ontwikkelen? Zo maakt u slim gebruik van de SLIM regeling

Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan