H2020 SME instrument: haal investeringsgeld op!

9 juli 2019

Het H2020 SME-instrument (ook wel mkb-instrument) kent een aantal belangrijke wijzigingen. Hierdoor wordt de regeling breder toepasbaar en daardoor nog beter toegankelijk voor innovatieve ondernemers die hun product of technologie willen demonstreren, opschalen of uitbrengen op de Europese markt.

portretfoto van Kristie Dekkers
geschreven door:
Kristie Dekkers Consultant innovatie
H2020

Wijziging SME fase 1 +2

Eén van de belangrijkste wijzigingen ligt in het feit dat het nu ook mogelijk is om equity/ investeringsgeld op te halen. Deze verandering gaat samen met de sluiting van onderdeel Fase van het SME-instrument. Fase 1 was bestemd voor aanvragen tot € 50.000 voor Europese marktvalidatie, met als laatste indienmoment 5 september 2019.

SME Fase 2 blijft in zijn oorspronkelijke vorm bestaan: u kunt hiervoor nog steeds een bedrag van € 500.000 tot € 2,5 miljoen aanvragen. Nieuw is echter dat aanvullend op fase 2 investeringsgeld kan worden opgehaald tot een maximum van € 15 miljoen. Uiteraard blijft het mogelijk om alleen een aanvraag te doen voor een subsidiebedrag tot € 2,5 miljoen en het equitydeel/investeringsgeld buiten beschouwing te houden.

Subsidie aanvragen

Voor SME fase 2 zijn inmiddels een aantal indiendatums gepubliceerd:

  • 9 oktober 2019
  • 8 januari 2020
  • 8 maart 2020
  • 19 mei 2020
  • 7 oktober 2020

Wilt u meer weten over het verloop van de aanvraagprocedure? Kijk dan eens hier.

Meer weten over deze subsidie?

Bent u als ondernemer bezig met de uitvoering en het op de markt brengen van een innovatie en kijkt u hierbij naar de Europese markt? Dan biedt het SME-instrument mogelijkheden voor uw onderneming. Neem voor informatie contact met ons op.

Wilt u meer weten over het H2020 SME-instrument? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Kristie
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan