Huurwoningen van aardgas af? Vraag subsidie aan

24 maart 2020

Bent u verhuurder van een of meer woningen en wilt u deze aardgasvrij maken? Dan is er vanaf mei 2020 voor u een interessante subsidie beschikbaar. De nieuwe subsidieregeling stimuleert zowel het opschalen en versnellen van het aardgasvrij maken van huurwoningen als het aansluiten van huurwoningen op warmtenetten.

Portretfoto van Roy Hoven
Geschreven door:
Roy Hoven Manager Subsidiefocus
vlam gasfornuis

Activiteiten die in aanmerking komen voor subsidie 

De subsidieregeling heeft als doel het stimuleren van het aardgasvrij maken van huurwoningen. U kunt subsidie aanvragen voor de volgende projecten:

  • De uitvoering van activiteiten gericht op het aardgasvrij maken en aansluiten op het warmtenet van meerdere huurwoningen.
  • Het volledig aardgasvrij maken van woningen die al zijn aangesloten op het warmtenet.

Voorwaarden start project

In de regeling wordt onderscheid gemaakt tussen subsidieaanvragen tot € 25.000 en aanvragen daarboven. Voor aanvragen tot € 25.000 geldt de voorwaarde dat uw project na 17 september 2019 gestart is en ten tijde van de subsidieaanvraag lopend of afgerond is. Vraagt u een subsidie van € 25.000 of meer aan, dan kunt u pas starten met uw project na het indienen van uw aanvraag.

De volgende kosten zijn subsidiabel:

  1. Gemaakte kosten in de woning voor aansluiting op het warmtenet.
  2. Gemaakte kosten voor andere bouwkundige aanpassingen gericht op het aardgasloos maken van de woning.
  3. Gerekende kosten door de warmteleverancier voor het aansluiten op het warmtenet.

Het subsidiepercentage voor de gemaakte kosten onder punt 1 en 2 bedraagt 40% tot een maximum van € 1.200 per woning. Voor de kosten onder punt 3 geldt een percentage van 30% tot een maximum van € 3.800 per woning.

Aanvragen subsidie vanaf 1 mei

Wilt u subsidie aanvragen, dan kan dat vanaf 1 mei 2020. Voor projecten tot een subsidie van € 25.000 is een budget van € 10 miljoen beschikbaar; voor subsidievragen daarboven een budget van € 184,3 miljoen. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

Meer informatie

Wilt u investeren in het aardgasvrij maken van uw huurwoningen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roy Hoven, manager innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een e‑mail. Graag kijken we samen naar de subsidiemogelijkheden die het best bij uw project passen.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over het aanvragen van subsidie voor het gasvrij maken van woningen? Onze consultant helpt u graag verder!

E-mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager Subsidiefocus
Bel
+31736465475
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan