Impuls voor maakindustrie met subsidie R&D Mobiliteitssectoren

25 augustus 2021

De coronacrisis heeft zijn sporen nagelaten in de maakindustrie. De overheid wil voor een impuls zorgen met de subsidieregeling R&D Mobiliteitssectoren (RDM). Doel van deze subsidieregeling is behoud van innovatiekracht en versterking van de Nederlandse concurrentiepositie.

Portretfoto van Joost Simkens
Geschreven door:
Joost Simkens Consultant innovatie
schepen in de haven

Subsidie R&D Mobiliteitssectoren (RDM)

De subsidieregeling R&D Mobiliteitssectoren (RDM) is gericht op (maak)bedrijven uit de automotive, luchtvaart- en maritieme sector. De subsidieregeling is er in het bijzonder (maar niet uitsluitend) voor het mkb. De overheid is op zoek naar samenwerkingsverbanden voor het uitvoeren van innovatieve projecten binnen deze sectoren of door cross-overs tussen deze sectoren. Kennisinstellingen en universiteiten kunnen meedoen in een samenwerkingsverband, maar betrokkenheid van het mkb staat voorop.

Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor RDM? 

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling R&D Mobiliteitssectoren moeten projecten impact hebben op het gebied van duurzaamheid of digitalisering. De subsidiabele kosten bedragen minimaal € 5 miljoen en maximaal € 25 miljoen. Afhankelijk van uw organisatie-omvang, het type onderzoek en de betrokkenheid van een samenwerkingsverband ontvangt u maximaal 70% subsidie over uw projectkosten.

De regeling is inmiddels gesloten. U kunt in 2021 geen subsidie meer aanvragen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de subsidieregeling R&D Mobiliteitssectoren? Neem dan contact op met Joost Simkens, consultant innovatie, via telefoonnummer 06-51498348 of stuur Joost een e‑mail

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e‑mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over de RDM-regeling? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Joost
Portretfoto van Joost Simkens
Consultant innovatie
Bel
+31651498348
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan