In 2021 subsidie voor aanschaf uitstootvrije bestelbussen

8 december 2020

Overweegt u de aanschaf van een nieuwe bestelbus? Vanaf het voorjaar van 2021 kunt u maar liefst € 5.000 subsidie ontvangen als deze bus uitstootvrij is.

Portretfoto van Mariska Teurlings
Geschreven door:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
elektrische bestelbus

Subsidie uitstootvrije bestelbussen

De subsidie voor een uitstootvrije bestelbus bedraagt 10% van de nieuwprijs, met een maximum van € 5.000 per bestelbus. U kunt voor meerdere bussen subsidie aanvragen. Wel is een nader te bepalen maximum van toepassing. Wanneer u gebruikmaakt van deze nieuwe regeling, moet u de bestelbus minimaal drie jaar in uw bezit houden. Ook moet de bus over een actieradius beschikken van ten minste 100 kilometer.

Tip: u kunt de subsidie voor schone bestelbussen combineren met de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Dit maakt uw voordeel nog groter!

Aanvragen subsidie

De subsidieregeling voor schone bestelbussen gaat in het voorjaar van 2021 open. De exacte datum is nog niet bekend. Heeft u interesse, houd onze website dan goed in de gaten voor nadere informatie. Toekenning vindt namelijk plaats op volgorde van binnenkomst. Het is dus belangrijk uw aanvraag zo snel mogelijk in te dienen.

De nieuwe regeling loopt tot 2025 met jaarlijks een nieuw budget. Voor 2021 is een budget van € 22 miljoen gereserveerd.

Meer weten?

Wilt u meer weten of de subsidie voor uitstootvrije bestelbussen? Neem dan contact op met Mariska Teurlings, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Mariska een e-mail.

Wilt u meer weten over subsidie voor elektrische bestelbussen? Onze consultant helpt u graag verder!

E-mail Mariska
Portretfoto van Mariska Teurlings
Consultant subsidies
Bel
+31630393256
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan