Subsidie Innovatie Agrifood Gelderland weer open

4 april 2022

De subsidieregeling Innovatie Agrifood van de provincie Gelderland is weer geopend. Heeft u een idee voor een innovatie op het gebied van agrifood? Deze subsidie geeft u de kans uw idee daadwerkelijk uit te voeren.

Portretfoto van Celine Huiskamp
Geschreven door:
Celine Huiskamp Consultant innovatie
Agrifood bedrijf in Gelderland

Subsidie Innovatie Agrifood

De provincie Gelderland stelt subsidie beschikbaar voor ondernemingen die actief zijn in de landbouwsector en werken aan een agrifood-innovatie. Alleen (samenwerkingsverbanden van) mkb‑ondernemingen of advies- of onderzoeksbureaus kunnen subsidie aanvragen.

Innovatie Agrifood Gelderland richt zich specifiek op innovatieprojecten in de kringloop- of natuurinclusieve landbouw. Voorbeelden hiervan zijn:

  • investeringen van landbouwbedrijven in bedrijfsmiddelen. Denk aan machines die nodig zijn om kringloop- of natuurinclusieve landbouw mogelijk te maken;
  • marktonderzoek of productontwerp en -design;
  • kennisoverdracht en voorlichting;
  • afzetbevorderingsmaatregelen voor landbouwproducten.

Voorwaarden subsidieaanvraag

Een project moet bijdragen aan minstens twee van onderstaande aspecten:

  • verduurzaming van de fysieke leefomgeving (bodem, water, lucht, natuur);
  • het op de markt brengen van producten of diensten van een agrarisch bedrijf via nieuwe verdienmodellen of vernieuwende marktconcepten;
  • het leveren van een bijdrage aan waardering van de samenleving voor de landbouwsector of de aantrekkingskracht van het ondernemerschap in de landbouw.

Daarnaast moet een project innovatief zijn en goede kans van slagen hebben. Draagvlak binnen de sector en betrokkenheid van meerdere ondernemers kunnen hieraan bijdragen. De innovatie moet in de praktijk uitvoerbaar zijn en geschikt zijn voor grootschalige toepassing.

Subsidie aanvragen

De te verkrijgen subsidie bedraagt maximaal 60% van de te maken kosten. De exacte hoogte is afhankelijk van de specifieke kostensoorten. U kunt voor uw project maximaal € 35.000 subsidie ontvangen. Dien uw subsidieaanvraag uiterlijk 31 december 2022 in.

Meer weten?

De subsidieregeling Innovatie Agrifood is erg populair en beoordeling vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Neem daarom tijdig contact op met Celine Huiskamp, consultant innovatie, via telefoonnummer 073-6465321 of stuur Celine een e‑mail

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over de regeling Innovatie Agrifood? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Celine
Portretfoto van Celine Huiskamp
Consultant innovatie
Bel
+31647928531
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan