Innoveren met subsidie Limburg Toekomstbestendig

4 maart 2021

Bent u als ondernemer actief in de provincie Limburg en wilt investeren in een innovatie die slim, duurzaam en/of gezond is? Dan biedt het programma Limburg Toekomstbestendig van het LIOF u kansen!

Portretfoto van Joost Janssen
Geschreven door:
Joost Janssen Manager innovatie
limburg

Limburg Toekomstbestendig

De subsidiemogelijkheden die het programma Limburg Toekomstbestendig biedt richten zich op innovatieve start-ups, scale-ups en mkb-ondernemingen in vrijwel alle sectoren. U kunt subsidie aanvragen voor verschillende activiteiten. Het LIOF biedt ondersteuning in de vorm van advies en het zoeken naar partners, maar verstrekt ook financiering. Binnen Limburg Toekomstbestendig biedt het LIOF de volgende financieringsmogelijkheden:

  • Collectiefproject: ondersteuning voor de innovatieve ontwikkeling van een product, dienst of proces. De innovatie moet impact hebben op het gebied van de maatschappelijke opgave ‘Duurzaam, Slim en Gezond’. De subsidie bedraagt 75% van de projectkosten tot een maximum van € 7.500.
  • Adviesproject: ondersteuning voor het toetsen van de haalbaarheid (technisch, markttechnisch of economisch) van een innovatief product of proces of een innovatieve ketenontwikkeling. De subsidie is bestemd voor de kosten van de inhuur van een externe deskundige. U krijgt maximaal 50% van de projectkosten vergoed, tot een maximum van € 7.500.
  • Innovatieproject: ondersteuning voor het ontwikkelen van een prototype van een innovatie. De subsidie bedraagt 35% van de projectkosten, tot een maximum van € 50.000.

U kunt het hele jaar door aanvragen indienen. Deze worden wel op vaste momenten beoordeeld.   

Data Collectiefproject en Adviesproject:
10 maart, 14 april, 12 mei, 16 juni, 15 september, 6 oktober, 10 november en 1 december 2021.

Data Innovatieproject:
7 april, 23 juni en 6 oktober 2021.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Limburg Toekomstbestendig u biedt? Neem dan contact op met Joost Janssen, manager innovatie, via telefoonnummer 073-6465338 of stuur Joost een e-mail.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over Limburg Toekomstbestendig? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Joost
Portretfoto van Joost Janssen
Manager innovatie
Bel
+31623928457
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan