Investeren in personeel nog voordeliger in 2021 met BIK

16 september 2020

In het Belastingplan 2021 is een extra aftrek voor investeringen opgenomen: de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK). Wilt u als ondernemer komend jaar investeren in uw personeel? Dan krijgt u met deze subsidieregeling korting op de afdracht van uw loonheffingen.

Portretfoto van Roy Hoven
Roy Hoven Manager Subsidiefocus
scholing medewerkers

BIK subsidie voor extra investeringen

Op dit moment zijn er voor u als ondernemer al diverse mogelijkheden om een aftrekpost te creëren op de winstbelasting die u moet betalen. Denk aan de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Energie-investeringsaftrek (EIA), waarbij u in sommige gevallen ook nog de Vamil, willekeurig afschrijving milieu-investeringen, kunt toepassen. U kunt van deze regelingen gebruikmaken wanneer u investeert in energiezuinige of milieuvriendelijke technieken. Vanaf 2021 komt er naar verwachting een nieuwe investeringsaftrekregeling voor het bedrijfsleven bij: de BIK subsidie (Baangerelateerde Investeringskorting). 

Meer informatie

Het doel van de BIK subsidie is om het bedrijfsleven vanaf 2021 extra te stimuleren om investeringen te doen op het gebied van personeel. De subsidieregeling richt zich op het behoud van banen en het stimuleren van duurzame inzetbaarheid van medewerkers om zo werkeloosheid tegen te gaan. Op dit moment is nog niet precies duidelijk hoe de regeling eruit gaat zien. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Wilt u meer weten over de BIK of andere fiscale investeringsregelingen voor het bedrijfsleven? Neem contact op met Roy Hoven, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een mail.

Wilt u meer weten over de BIK subsidie? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager Subsidiefocus
Bel
+31622464517
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan