Investeringssubsidie voor álle landbouwers

19 september 2022

De afgelopen jaren werd tegen het einde van het jaar traditiegetrouw de Jonge Landbouwersregeling opengesteld. Dit jaar komen de provincies met een bredere regeling. Niet alleen jonge, maar álle landbouwers kunnen subsidie aanvragen voor het moderniseren van hun landbouwbedrijf.

Portretfoto van Stijn Brouwers
Geschreven door:
Stijn Brouwers Consultant innovatie
geld voor landbouw

De provincies Zeeland, Utrecht en Limburg hebben inmiddels een fysieke investeringsregeling gepubliceerd. De opbouw van de regelingen lijkt in de basis gelijk aan die van eerdere jaren. Landbouwers kunnen alleen of in samenwerking subsidie aanvragen voor een fysieke investering die is opgenomen op een door de provincie gepubliceerde investeringenlijst.

De investeringsmogelijkheden zijn divers, maar sluiten aan bij de thema’s energietransitie, waterretentie en bijvoorbeeld emissiebeperking. Let op: de lijst is niet in elke provincie hetzelfde. Ook de scores per investering, waarop de aanvraag gerangschikt wordt, kunnen verschillen per provincie.

Subsidie voor investeringen

De subsidie bedraagt 40% van de subsidiabele kosten en het minimum en maximum aanvraagbedrag varieert per provincie. Alle aanvragen worden beoordeeld op basis van een score. Hierdoor kunnen aanvragen gedurende het hele tijdvak worden ingediend. De beschikbare budgetten verschillen per provincie.

Meer informatie

Wilt u direct geïnformeerd worden bij openstelling van de regeling in uw provincie? Neem contact op met Stijn Brouwers, consultant subsidies, via telefoonnummer 06-82527362 of stuur Stijn een e-mail

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over de investeringssubsidie voor landbouwers? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Stijn
Portretfoto van Stijn Brouwers
Consultant innovatie
Bel
+31682527362
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan