Lancering European Innovation Council EIC

29 maart 2022

De Europese Commissie heeft de European Innovation Council (EIC) gelanceerd. De EIC is onderdeel van Horizon Europe, het nieuwe en grootste subsidieprogramma van Europa om innovaties aan te jagen. Het budget van € 10 miljard laat zien dat de ambities groot zijn.

Portretfoto van Jeroen van de Put
Geschreven door:
Jeroen van de Put Consultant innovatie
Kompas innovatie

Lancering European Innovation Council (EIC)

Vanuit het Horizon 2020-programma, voorganger van Horizon Europe, kenden we de SME-regeling. Als vervanger van deze regeling zijn de EIC-instrumenten geïntroduceerd. De European Innovation Council (EIC) richt zich specifiek op ondernemers die willen investeren in het verwezenlijken van baanbrekende innovaties. Voor het programma, dat loopt van 2021 tot 2027, is in totaal € 10 miljard beschikbaar gesteld.

Instrumenten EIC-programma

Het EIC-programma biedt drie instrumenten. Elk instrument heeft zijn eigen focus binnen de keten van innovatie, uitgedrukt in Technology Readiness Levels (TRL).

  • EIC Pathfinder - ontwikkeling van hoogstaande, nieuwe ideeën voor radicaal nieuwe technologieën;
  • EIC Transition Activities - omzetting van onderzoek naar innovatie;
  • EIC Accelerator - marktintroductie van nieuwe innovatie.

U kunt uw aanvraagprocedure het hele jaar door starten. In 2022 zijn er meerdere data voor de definitieve indiening van uw projectvoorstel.

Meer weten?

Naast de introductie van de EIC is ook de aanvraagprocedure veranderd ten opzichte van de eerdere SME-regeling. Deze veranderingen zijn van grote invloed op uw aanvraagstrategie. Wilt u weten wat de beste aanpak is voor uw innovatieproject met Europese impact? Neem contact op met Jeroen van de Put, consultant innovatie, via telefoonnummer 06-22495023 of stuur Jeroen een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Jeroen
Portretfoto van Jeroen van de Put
Consultant innovatie
Bel
+31622495023
download

EIC voor grensverleggende innovaties

Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan