LIMTOER: nieuwe Limburgse subsidies voor recreatie en toerisme

11 februari 2021

Bent u in Limburg actief in de toerisme- of recreatiesector? Dan zijn er interessante subsidiemogelijkheden via een nieuw innovatieprogramma: Limburg Toerisme (LIMTOER). Het doel? Ondernemers stimuleren om na te denken over vernieuwende ideeën.

Portretfoto van Mariska Teurlings
Geschreven door:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
Afbeelding van Limburgse natuur

LIMTOER: subsidie voor innovaties

De regionale ontwikkelingsmaatschappij LIOF heeft samen met de provincie Limburg een nieuw innovatieprogramma gelanceerd: LIMTOER. Het programma heeft onder andere als doelstelling ondernemers te stimuleren bij hun activiteiten, ook na de coronacrisis. Hiervoor zijn LIOF en de provincie op zoek naar ondernemers met vernieuwende ideeën. Denk aan nieuwe product-marktcombinaties met economisch rendement die inspelen op trends en maatschappelijke uitdagingen. Ondernemers kunnen plannen indienen om een nieuw concept te ontwikkelen, hun onderneming te verduurzamen of een nieuwe markt te ontdekken. Maar ook als u een ander idee heeft om toekomstbestendig te ondernemen, kunt u een aanvraag indienen.

LIMTOER kent twee financieringsinstrumenten:

Voucherproject

Dit instrument betreft een subsidie voor de uitvoering van een haalbaarheidsonderzoek naar een nieuw concept of idee. U kunt deze subsidie zowel individueel als in samenwerkingsverband (minimaal drie partijen) aanvragen. Het subsidiepercentage bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten. Bij een individuele subsidieaanvraag ontvangt u maximaal € 2.500, als samenwerkingsverband maximaal € 10.000.

Innovatieproject

Bij dit instrument gaat het om een subsidie voor de daadwerkelijke realisatie van uw idee. Individueel ontvangt u 35% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 10.000. Bij een samenwerking van ten minste twee partijen kunt u tot maximaal € 25.000 subsidie ontvangen.

De voucheraanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De subsidieaanvragen voor innovatieprojecten worden beoordeeld op basis van kwaliteit.

Meer weten?

Bent u een mkb-ondernemer, actief in Limburg en heeft u een vernieuwend idee voor de Limburgse recreatie- of toerismesector? Laat deze kans niet liggen. Neem contact op met Mariska Teurlings, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Mariska een e-mail.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e‑mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over LIMTOUR? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mariska
Portretfoto van Mariska Teurlings
Consultant subsidies
Bel
+31630393256
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan