Maatlat Schoon Erf 2022

2 juni 2022

De Maatlat Schoon Erf richt zich op het beperken van emissie van boerenerven. Voldoet u aan de eisen van de maatlat, dan komen uw investeringen in uw erf in aanmerking voor extra fiscaal voordeel.

Portretfoto van Martine van de Wittenboer
Geschreven door:
Martine van den Wittenboer Consultant innovatie
Adviseur en agrarische ondernemer in gesprek over de Maatlat Schoon Erf

Maatlat Schoon Erf in 2022

Het Europese einddoel van de kaderrichtlijn water is het realiseren van nul emissie naar oppervlaktewater in 2027. Om dit doel te behalen, is het stimuleren van ondernemers noodzakelijk. De Maatlat Schoon Erf is ontwikkeld om emissies uit mest, urine, compost, reinigingsmiddelen, gewasbescherming en veevoer te voorkomen. Investeert u om uw erf integraal duurzaam te maken, dan komen uw investeringen volgens de MIA\Vamil-regeling (Milieu-investeringsaftrek en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen) in aanmerking voor fiscaal voordeel. 

Komt uw investering in aanmerking voor de Maatlat Schoon Erf?

Op dit moment is de Maatlat Schoon Erf beschikbaar voor veehouders, akkerbouwers, vollegrondsgroente telers, bloembollenkwekers, fruittelers en boomkwekers.

De toetsing van een erf vindt integraal plaats. Dit betekent dat er wordt gekeken naar alle verschillende componenten van het erf. Denk hierbij aan mestopslag, voersilo, regenwaterafvoer, bestrating en bijvoorbeeld de koepaden. De maatlat bestaat uit een aantal verplichte investeringen en keuzemodules waaruit ondernemers naar eigen inzicht en afhankelijk van het bedrijf een keuze kunnen maken om uiteindelijk te komen tot het minimaal te behalen puntenaantal.

Voldoet u aan de eisen van de Maatlat Schoon Erf?

Bent u van plan om te investeren in de herinrichting van uw erf en wilt u graag een integraal duurzaam erf of bedrijf realiseren? Dan loont het de moeite om na te gaan of uw beoogde plannen voldoen aan de eisen van de Maatlat Schoon Erf. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Maatlat Schoon Erf en het behalen van fiscaal voordeel via de MIA\Vamil-regeling? Neem contact op met Martine van den Wittenboer via telefoonnummer 073-6465339 of stuur Martine een e-mail. Zij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijf u in voor onze e-mailnieuwsbrief

Wilt u meer weten over de Maatlat Schoon Erf? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Martine
Portretfoto van Martine van de Wittenboer
Consultant innovatie
Bel
+31651084017
Whitepaper downloaden

Fiscaal voordeel behalen met Maatlat Duurzame Veehouderij

Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan