Meer voordeel MIA in 2022. Investering uitstellen?

9 november 2021

Om uw belastingdruk te verlagen, kunt u dit jaar nog investeren in duurzame bedrijfsmiddelen. Houd er wel rekening mee dat de voordeelpercentages van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) in 2022 omhoog gaan. Uitstellen van uw investering kan dus aantrekkelijk zijn.

Portretfoto van Stijn Brouwers
Geschreven door:
Stijn Brouwers Consultant innovatie
2022

MIA\Vamil 2021 - 2022

Doet u dit jaar nog een milieuvriendelijke of duurzame investering die vermeld staat op de Milieulijst? Dan kunt u via de Milieu-investeringsaftrek (MIA) tot 36% fiscaal voordeel behalen. Stelt u uw aanschaf uit tot 2022, dan kan uw voordeel oplopen tot 45% van het investeringsbedrag. In 2022 worden de MIA-percentages namelijk verhoogd naar respectievelijk 27%, 36% en 45%. Een groot verschil en reden om uw investeringsstrategie nog eens onder de loep te nemen.

Let op: ook de Milieulijst verandert elk jaar. Een investering die in 2021 op de Milieulijst staat, kan in 2022 verdwenen zijn.

Welke investeringsstrategie kiest u?

Welke investeringslijst op uw situatie van toepassing is, hangt af van het moment waarop u de koopovereenkomst voor een bedrijfsmiddel ondertekent. Doet u dit in 2021, dan zijn de Milieulijst en wetgeving van 2021 van toepassing en kunt u uw voordeel in 2021 opvoeren. Daarbij moet u er wel rekening mee houden dat u in 2021 alleen het voordeel kunt toepassen, dat u dit jaar ook daadwerkelijk betaald heeft.

Gezien de aankomende wijzigingen van de voordeelpercentages en investeringslijst is het belangrijk kritisch na te denken over het beste moment van tekenen en investeren. Door een gedegen investeringsplan, gebaseerd op uw fiscale situatie en bedrijfsstrategie, kunt u een zo hoog mogelijk voordeel behalen voor uw onderneming

Let op: u komt alleen voor voordeel in aanmerking, als u uiterlijk binnen drie maanden na het aangaan van de koopovereenkomst uw MIA-een aanvraag indient.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Milieu-investeringsaftrek en verder fiscaal voordeel? Neem contact op met Stijn Brouwers, consultant innovatie, via telefoonnummer 06 82 52 73 62 of e-mail Stijn.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich in voor onze e-mailnieuwsbrief

Wilt u meer weten over de Milieu-investeringsaftrek? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Stijn
Portretfoto van Stijn Brouwers
Consultant innovatie
Bel
+31682527362
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan