Met Green Deal op weg naar duurzaam Europa

9 februari 2021

De Europese Green Deal is een routekaart om de economie van de Europese Unie duurzaam te maken. Wilt u als ondernemer bijdragen? De komende jaren kunt u voor uw investeringen gebruikmaken van diverse financiële instrumenten.

Portretfoto van Roy Hoven
Geschreven door:
Roy Hoven Manager Subsidiefocus
Logo Green Deal

Green Deal, de doelstellingen

Klimaatverandering en daarmee ook de aantasting van ons milieu vormen een grote bedreiging voor Europa en de rest van de wereld. Om deze druk op milieu en klimaat te verlagen, komt de Europese Unie met een nieuwe groeistrategie, de Green Deal genaamd. Doel van de Green Deal is om niet alleen te groeien in omvang en cijfers. De komende jaren moet die groei ook duurzaam zijn. Dat betekent dat de druk op milieu en klimaat op ons continent niet verder mag toenemen en bij voorkeur zelfs zal afnemen. Op die manier kan Europa zichzelf blijvend verder ontwikkelen.

De Green Deal heeft tot doel om met hulp van samenwerkende industrieën uit alle Europese lidstaten een grondstofefficiënte en concurrerende economie te realiseren die:

  • de netto-uitstoot aan broeikasgassen tegen 2050 tot nul reduceert;
  • een economische groei oplevert zonder grondstoffen uit te putten;
  • geen mens of regio aan zijn lot overlaat.

Financiële instrumenten

De Europese Green Deal biedt een actieplan om de economie van de EU te verduurzamen. Om dit mogelijk te maken moeten alle beleidsdomeinen samenwerken en moet de transitie zo inclusief mogelijk plaatsvinden. Iedereen moet een bijdrage kunnen leveren. Om de Green Deal doelen te kunnen realiseren moeten overheden en bedrijfsleven samen optrekken. De komende jaren worden daarom nieuwe financiële instrumenten gelanceerd worden en investeringen gestimuleerd.

Nadere informatie volgt zodra er meer bekend is over de Green Deal openstellingen.

Meer weten?

Bent u benieuwd wat de Green Deal voor u kan betekenen? Neem contact op met Roy Hoven, manager Subsidiefocus, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een e-mail

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e‑mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over de Green Deal? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager Subsidiefocus
Bel
+31622464517
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan