Met subsidie werken aan gezondheidsachterstanden

28 januari 2021

In Nederland is de levensverwachting van laagopgeleiden zes jaar korter dan die van hoogopgeleiden. Het vermogensfonds FNO wil dat veranderen en lanceert daarom het programma Samen Kansrijk en Gezond. Het programma biedt subsidies gericht op het realiseren van gelijke gezondheid voor iedereen.

Portretfoto van Mariska Teurlings
Geschreven door:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
loopband bewegen

Samen Kansrijk en Gezond

Uit onderzoek van FNO is gebleken dat laagopgeleiden een aanmerkelijk kortere levensverwachting hebben dan Nederlanders die hoogopgeleid zijn. De achterstand in gezondheid hangt samen met diverse factoren. Denk aan woonsituatie, werkomstandigheden en armoede. Een achterstand in gezondheid en de daarbij horende problematiek wordt vaak van ouder op kind overgedragen. Met het programma Samen Kansrijk en Gezond wil FNO de komende tien jaar onderzoeken hoe we zorg, hulp en ondersteuning beter kunnen organiseren om zo gezondheidsachterstanden te verminderen. Vanuit het programma worden verschillende subsidies beschikbaar gesteld. Het totale budget bedraagt € 40 miljoen.

Leren van elkaar

Doel van Samen Kansrijk en Gezond is dat professionals de kans krijgen om van elkaar te leren. Elk project kan dienen als voorbeeldproject voor te ontwikkelen beleid, zowel op lokaal als regionaal niveau. Belangrijk is om inzicht te krijgen in de hulp die gezinnen in een achterstandsituatie nodig hebben. Op basis hiervan kunnen projecten opgezet worden die ertoe leiden dat laagopgeleiden meer kansen krijgen en hun ervaren gezondheid verbetert. Alle bij de gezinnen betrokken partijen kunnen hieraan bijdragen, van werkgevers tot sportclubs en scholen.

Subsidie aanvragen Samen Kansrijk en Gezond

Gedurende de looptijd van het programma komt FNO met diverse subsidieopenstellingen. Zowel onderzoeks- en investeringsprojecten, als projecten die gericht zijn op fysieke uitvoering komen in aanmerking voor een tegemoetkoming. De eerste openstelling is in februari 2021.

Meer weten?

Wilt u meer weten over uw subsidiekansen binnen Samen Kansrijk en Gezond? Neem contact op met Mariska Teurlings, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Mariska een e-mail.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

 

Wilt u meer weten over Samen Kansrijk en Gezond? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mariska
Portretfoto van Mariska Teurlings
Consultant subsidies
Bel
+31630393256
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan