MIT-Zuid: wijzigingen 2020

18 februari 2020

De subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren (MIT-Zuid) voor innovatietrajecten heeft ook in 2020 weer twee openstellingen. In april opent traditiegetrouw de aanvraagperiode voor haalbaarheidsprojecten. In de zomer is het vervolgens weer mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen voor samenwerkingsprojecten. 

Portretfoto van Joost Janssen
Geschreven door:
Joost Janssen Consultant innovatie
gloeilamp met robot

MIT-Zuid Haalbaarheid in 2020

De subsidieregeling blijft voor de haalbaarheidsopenstelling in hoofdlijnen gelijk aan 2019. De grootste wijziging is te vinden in het opstellen van de subsidieaanvraag. Om het aanvraagproces te comprimeren, is het aanvraagformulier aangepast. Voor het compleet indienen van de aanvraag zijn daardoor minder bijlages nodig. 

MIT Haalbaarheid blijft een zeer populaire regeling. Daarom blijft het moment van indienen, de kwaliteit van het projectplan en de mate van innovatie van groot belang. u kunt een subsidieaanvraag indienen van 7 april tot en met 10 september 2020 17.00 uur. Beoordeling van de aanvragen vindt plaats op volgorde van binnenkomst.

MIT-Zuid R&D-samenwerking in 2020

Gaat u in samenwerking met ander partijen werken aan innovatie? Dan kunt u ook in 2020 een aanvraag indienen voor de R&D-samenwerkingsregeling van het programma MIT-Zuid. De subsidieregeling opent pas in juni, maar een belangrijke wijziging is inmiddels bekend. De inhoud en kwaliteit van het voorgenomen project worden van nog groter belang. Net als in 2019 worden projecten inhoudelijk beoordeeld op de criteria technologische vernieuwing, economische waarde en kwaliteit van het samenwerkingsverband. Net als voorgaande jaren moet een project minimaal vijftig punten scoren om überhaupt in aanmerking te kunnen komen voor subsidie. Krijgt uw project in totaal vijftig punten, maar zijn er onderdelen waarop u minder dan tien punten scoort? Dan wordt uw project alsnog niet meegenomen in de rangschikking.  U kunt een subsidieaanvraag indienen van 11 juni tot en met 10 september 2020.

Subsidie aanvragen

Houdt u zich bezig met innovatie en wilt u graag gebruikmaken van de subsidiemogelijkheden van de  Mkb-innovatiestimulering Topsectoren (MIT)? Schakel een expert in! De wijzigingen in de subsidieregeling benadrukken wederom hoe belangrijk de kwaliteit van uw projectplan is voor het krijgen van een goedkeuring. Jaarlijks zijn er nog steeds hoogstaande innovaties die subsidie mislopen, omdat een projectplan niet goed genoeg scoort. Meer weten? Neem dan contact op met Joost Janssen, consultant innovatie, via telefoonnummer 073-6465338 of per e-mail en verhoog zo uw kans op subsidie. 

Ook interessant voor u:

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

Email Joost
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan