MIT-Zuid open voor haalbaarheids- en R&D-projecten

17 maart 2021

Wilt u een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren? Of werkt u in samenwerkingsverband aan een R&D‑project? Dan is de regeling MIT-Zuid interessant voor u. De openstellingsdata zijn inmiddels bekend, net als de inhoud van het programma. Check of uw project in aanmerking komt.

Portretfoto van Joost Janssen
Geschreven door:
Joost Janssen Manager innovatie
innovatie

MIT-Zuid, subsidie voor haalbaarheids- en R&D-projecten

Het nieuwe programma MIT-Zuid van de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg is de regionale invulling van de landelijke regeling Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). In aansluiting op het landelijk programma heeft regio Zuid ervoor gekozen om het innovatiebeleid te richten op maatschappelijke opgaven op het gebied van:

  • energie en circulaire economie;
  • landbouw, voedsel en water;
  • zorg en gezondheid;
  • veiligheid.

Aanpassingen 2021

In de nieuwe MIT-regeling zijn de toelatingseisen voor projecten aangepast. Zo is maatschappelijke impact een weegfactor. Daarnaast is in de regeling een belangrijke rol weggelegd voor het gebruik van sleuteltechnologieën, oftewel innovatieve technologieën met een brede toepasbaarheid.  

Voorwaarden MIT

Voor haalbaarheidsstudies is in totaal € 3.630.060 budget beschikbaar in Zuid-Nederland. De hoogte van de subsidie is net als vorig jaar € 20.000 per project. Het percentage van de subsidiabele kosten bedraagt 40%. U kunt uw aanvraag indienen van 20 april tot en met 9 september 2021. Let op: de beoordeling van uw aanvraag vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Bij overtekening van het budget wordt er geloot.

De MIT-subsidie voor R&D-projecten kunt u alleen in samenwerkingsverband aanvragen. Voor kleine R&D-samenwerkingsprojecten ontvangt u maximaal € 200.000 subsidie; voor grote maximaal € 350.000. Het percentage van de subsidiabele kosten bedraagt 35%. U kunt uw aanvraag indienen van 1 juni tot en met 9 september 2021. De aanvragen worden beoordeeld op basis van kwaliteit.

De beoordeling van de projecten voor MIT-Zuid ligt net als in 2020 bij Stimulus projectmanagement.

MIT in andere regio’s

Bent u ondernemer in een andere regio? Ook dan zijn er mogelijkheden binnen de MIT-regeling. De verschillende regio’s hebben allemaal hun eigen openstellingen gepubliceerd. Het is afhankelijk van uw project of u landelijk of regionaal een aanvraag moet indienen. Het loket voor landelijke aanvragen opent op 20 april 2021.

Meer weten?

Bent u op zoek naar financiering voor een haalbaarheidsproject of R&D-traject in Zuid-Nederland? Of wilt u meer weten over de andere mogelijkheden die de MIT-regeling biedt, zowel regionaal als landelijk? Neem contact op met Joost Janssen, manager innovatie, via telefoonnummer 073‑6465338 of stuur Joost een e-mail. Hij kan u alles vertellen over de wijzigingen voor 2021 en ondersteunt u volledig bij het opstellen en indienen van uw aanvraag, ongeacht de regio waar u actief bent.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over MIT-Zuid? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Joost
Portretfoto van Joost Janssen
Manager innovatie
Bel
+31623928457
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan