Nieuwe openstelling subsidie OPZuid voor duurzame energie en energiereductie

22 oktober 2019

Met steun van de provincies en Europa stimuleert de overheid innovaties in Nederland. Vanuit Europa komt er geld naar Nederland om innovaties te versnellen. Dit geld komt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de verschillende provincies vullen dit aan voor de specifieke regio. Dit gebeurt dus ook in Zuid-Nederland (Limburg, Noord-Brabant en Zeeland); met als resultaat de regeling OP-Zuid.

Portretfoto Dick Uenk
geschreven door:
Dick Uenk Manager Innovatie
Kerncentrale

Subsidie duurzame energie en energiereductie

Goed nieuws voor ondernemers in Zuid-Nederland: er is een nieuwe openstelling van OPZuid aangekondigd. Die richt zich op duurzame energie en energiereductie in de gebouwde omgeving. De innovatieve projecten, die in aanmerking kunnen komen voor subsidie, zijn gericht op het bevorderen en aanwenden van koolstofarme technologieën en dragen bij aan duurzame energieproductie, energie-efficiëntie en energiebesparing. 
Dit betreffende onderdeel van de regeling wordt naar verwachting opengesteld van 2 december 2019 tot en met 25 mei 2020. Het budget voor deze ronde bedraagt € 7.781.302 EFRO-subsidie. De maximale EFRO-bijdrage per project bedraagt € 1.500.000.

Subsidie aanvragen

Bent u van plan om een project op te zetten rondom duurzame energie en energiereductie in de gebouwde omgeving? Neem dan nu al contact op met Dick Uenk, consultant bij Subsidiefocus, op 073-6465344 of stuur Dick een mail om de mogelijkheden voor uw project te bespreken.

Ook interessant voor u

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Dick
Portretfoto Dick Uenk
Manager Innovatie
Bel
073-6465475
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan