Nieuwe subsidiekansen Interreg voor ondernemers in Maas-Rijn regio

5 november 2020

Bent u als ondernemer gevestigd in de regio Maas-Rijn en wilt u samen met andere ondernemers investeren in een innovatief, technisch of sociaal project? Dan biedt het nieuwe programma Interreg V-A Maas Rijn 2020-2022 u kansen.

Portretfoto van Roy Hoven
Roy Hoven Manager Subsidiefocus
samenwerken

Interreg programma EMR2020 voor Maas-Rijn

Het Interreg programma EMR2020 stelt subsidie beschikbaar voor projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van de regio Maas-Rijn. Het programma biedt de regio kansen om een concurrerende economie te ontwikkelen en de levenskwaliteit te verhogen. Het doel is om nieuwe banen te creëren en een gemeenschap te realiseren waarbinnen de sociale inclusie hoog is.

SubsidieAanvraag met samenwerkingsverband

Tot Euregio Maas-Rijn behoren Limburg, Zuidoost-Brabant en delen van België en Duitsland. Alleen als samenwerkingsverband in deze regio kunt u een subsidieaanvraag indienen. Een samenwerkingsverband bestaat uit minimaal twee bedrijven, afkomstig uit twee verschillende lidstaten en gevestigd in het programmagebied. 

Welke thema's komen in aanmerking voor subsidie

Uw project moet aansluiten bij minimaal een van de vier thema’s:

  • Innovatie 2020Projecten die zich richten op de ontwikkeling van nieuwe producten, processen, technologieën en diensten op het gebied van blockchain technologie.
  • Economie 2020
    Projecten die het concurrentievermogen van het mkb vergroten. Activiteiten die bijdragen aan het herstel van het door corona getroffen mkb krijgen voorrang.
  • Sociale inclusie en opleiding
  • Territoriale ontwikkeling

Beschikbaar budget

De grootste budgetten zijn beschikbaar voor de thema’s economie (€ 9 miljoen) en sociale inclusie en opleiding (€ 8,7 miljoen). De subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten. Een project moet minimaal een subsidiabele begroting van € 150.000 omvatten en mag maximaal twee jaar en zes maanden duren.

Let op: u kunt pas beginnen met de uitvoering van uw project vanaf 1 maart 2021. Wilt u een subsidieaanvraag indienen? Dan kan dat van 13 oktober tot en met 10 november 2020. Alle aanvragen worden beoordeeld op basis van kwaliteit.

Meer informatie

Bent u ondernemer in de grensregio en heeft u een projectidee? Neem dan contact op met Roy Hoven, manager Subsidiefocus, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Roy een mail.

Wilt u meer weten over het Interreg programma? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager Subsidiefocus
Bel
+31622464517
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan