Openstellingsdata en wijzigingen MIT-regelingen 2021

22 februari 2021

Wilt u innoveren en bent u actief in een van de Topsectoren? Ook in 2021 kunt u gebruikmaken van de MIT-regeling. Vanaf 20 april kunt u een aanvraag indienen voor de MIT-Haalbaarheidsprojecten en kennisvouchers. Let wel op: de openstellingen kennen een aantal aanpassingen ten opzichte van vorig jaar.

Portretfoto van Joost Janssen
Geschreven door:
Joost Janssen Manager innovatie
innovatie high tech

Koers innovatiebeleid

Het innovatiebeleid in ons land gaat een nieuwe fase in. Het Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid focust zich de komende jaren op technologische innovaties die maatschappelijke uitdagingen helpen oplossen. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor sleuteltechnologieën, oftewel innovatieve technologieën met een brede toepasbaarheid. De nadruk zal steeds meer gaan liggen op hoogstaande innovatie, met als voorwaarde dat de te ontwikkelen technologie in meer sectoren een bijdrage kan leveren aan het oplossen van knelpunten. Dit geldt zowel op landelijk als regionaal niveau.

Openstellingen MIT 2021

De regeling Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) moet een bijdrage leveren aan de genoemde koers. De regeling kent twee instrumenten: MIT-Haalbaarheidsprojecten en MIT R&D-samenwerkingsprojecten. De eerste openstelling in 2021 richt zich op MIT-Haalbaarheid, inclusief het aanvragen van kennisvouchers. Met deze ‘waardebonnen’ kunt u een vraag over de vernieuwing van een product of dienst voorleggen aan een kennisinstelling. U ontvangt dan een tegemoetkoming ter hoogte van 50% van de kosten.

U kunt uw aanvraag voor MIT-Haalbaarheid indienen van 20 april tot en met 9 september 2021.

Voorwaarden en openstellingen

De voorwaarden voor MIT-Haalbaarheid en de kennisvouchers worden eind februari gepubliceerd, waarna de regeling naar verwachting half april opent voor aanvragen. Beoordeling van de aanvragen zal net als vorig jaar plaatsvinden op volgorde van binnenkomst. Bij overtekening van het budget vindt loting plaats.

De openstelling voor R&D-samenwerkingsprojecten is van 1 juni tot en met 9 september 2021.

Veranderingen MIT

Wanneer uw project voor de aankomende MIT-openstelling al gericht is op een van de maatschappelijk uitdagingen, dan verandert er voor u niet zoveel. Is dit niet het geval, dan kan de koerswijziging van het Nederlandse innovatiebeleid wel gevolgen hebben. Laat u daarom nu al informeren over de wijzigingen, zodat u die kunt meenemen bij de voorbereiding van uw aanvraag.

Meer weten?

Bent u als innovatieve ondernemer op zoek naar financiering voor een haalbaarheidsproject of ontwikkeltraject? Neem contact op met Joost Janssen, manager innovatie, via telefoonnummer 073-6465338 of stuur Joost een e-mail. Hij kan u alles vertellen over de wijzigingen voor 2021 en u volledig ondersteunen bij het opstellen en indienen van uw aanvraag.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over de MIT-regeling? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Joost
Portretfoto van Joost Janssen
Manager innovatie
Bel
+31623928457
Download het whitepaper MIT-subsidieregeling

MIT subsidieregeling

Speciaal voor mkb’ers die innoveren
Download het whitepaper