Opnieuw flinke subsidiepot voor aanschaf elektrische auto’s

28 november 2021

Ook de komende jaren kunt u met subsidie een elektrische auto kopen. Via de SEPP-regeling komt er € 90 miljoen beschikbaar om elektrisch rijden te stimuleren. Tip: wacht niet te lang met uw aanschaf. Het subsidiebedrag per auto daalt elk jaar.

Portretfoto van Hans Jacobs
Geschreven door:
Hans Jacobs Manager innovatie
elektrisch rijden

Wat is de Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP)?

De Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) is er speciaal om elektrisch rijden voor particulieren te stimuleren. Op Prinsjesdag kondigde het kabinet aan dat er voor de komende jaren fors meer geld beschikbaar gesteld wordt: € 80 miljoen voor de aanschaf van nieuwe elektrische auto’s en € 10 miljoen voor gebruikte. Dit bedrag is drie keer hoger dan oorspronkelijk gepland.

Subsidiebedrag per auto gaat sneller omlaag

Goed nieuws dus voor iedereen die de overstap wil maken naar elektrisch rijden. Maar let op: het subsidiebedrag per auto zal de komende jaren sneller omlaag gaan dan oorspronkelijk gepland. De reden daarvoor is dat de prijzen van elektrische auto’s dalen en de animo voor aanschaf toeneemt. De subsidiebedragen voor nieuwe elektrische auto’s zijn nu als volgt:

  • in 2022 € 3.350;
  • in 2023 € 2.950;
  • in 2024 € 2.550.

Wilt u een tweedehands elektrische auto aanschaffen? Dan blijft het subsidiebedrag de komende jaren € 2.000.

Meer weten?

Wilt u als particulier een elektrische auto kopen? Wacht niet te lang en profiteer van een zo hoog mogelijk voordeel. Wilt u zakelijk investeren in een duurzaam wagenpark? Dan bieden ook de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil interessante subsidiemogelijkheden. Neem contact op met Hans Jacobs, manager innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of e-mail Hans.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e‑mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over de SEPP-regeling? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Hans
Portretfoto van Hans Jacobs
Manager innovatie
Bel
+31622798926
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan