Opnieuw uitstel ESF-projecten door corona

21 december 2020

Door de coronacrisis kunnen veel bedrijven hun goedgekeurde ESF-traject niet of niet volledig uitvoeren. Eerdere verlenging van de regeling bleek niet afdoende. Daarom wordt voor de tweede maal uitstel verleend.

Portretfoto van Mariska Teurlings
Geschreven door:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
uitgesteld

ESF: subsidie voor duurzame inzetbaarheid van personeel

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) wil werknemers gezond en gemotiveerd houden. De laatste openstelling van de subsidieregeling voor duurzame inzetbaarheid van personeel was in 2019. De indertijd gestarte projecten moeten inmiddels bijna afgerond zijn. Door de coronacrisis zijn veel bedrijven hiertoe niet in staat. Eerder heeft Uitvoering van Beleid de projectperiodes verlengd met zes maanden. Nu deze verlenging niet voldoende blijkt, is besloten nogmaals een verlenging van zes maanden aan te bieden.

Voorwaarden verlenging subsidieaanvraag

De verlenging geldt voor aanvragen uit het tijdvak 2018-02 en 2019. Projecten met een einddatum die ligt in de periode tussen 31 augustus 2020 en 31 mei 2021 en die nog geen verzoek tot vaststelling hebben ingediend, worden verlengd. Wanneer deze verlenging ook op uw project van toepassing is, ontvangt u in het loop van januari een brief met een nieuwe einddatum. Houdt u de komende weken uw brievenbus dus goed in de gaten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het uitstel van de ESF-regeling als gevolg van de coronacrisis? Of wilt u weten wat uw subsidiekansen zijn? Neem dan contact op met Mariska Teurlings, consultant innovatie, via telefoonnummer 073-6465336 of stuur Mariska een e-mail.

Overige subsidiemogelijkheden duurzame inzetbaarheid van uw personeel

Naast het Europees Sociaal Fonds zijn er nog meer interessante subsidies voor de duurzame inzetbaarheid van uw personeel. Een overzicht van deze subsidies kunt u terugvinden op onze overzichtspagina 'Subsidies en personeel'.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over de ESF-subsidie? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Mariska
Portretfoto van Mariska Teurlings
Consultant subsidies
Bel
+31630393256
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan