Samen werken aan personeelsontwikkeling met SLIM-subsidie

26 april 2022

Vanaf 1 juni 2022 kunt u als samenwerkingsverband weer SLIM-subsidie aanvragen. Bijvoorbeeld voor het laten opstellen van een ontwikkelplan of het ontwerpen van een nieuwe leermethode. Een aanrader voor ondernemers die niet alleen het wiel willen uitvinden.

Portretfoto van Patrick Verschure
Geschreven door:
Patrick Verschure Consultant innovatie
studeren via e-learning

Waarom SLIM-subsidie?

Met de SLIM-subsidie stimuleert de overheid u om een leerrijke werkomgeving voor uw personeel te creëren. De ontwikkeling van medewerkers bepaalt in grote mate het succes van uw onderneming. Het is dus belangrijk om hier aandacht aan te besteden in uw medewerkersbeleid. Met de SLIM-subsidie kunt u op verschillende manieren investeren in de kennis en vaardigheden van uw personeel.

Aantrekkelijke werkgever

Grote bedrijven beschikken over complete HR-afdelingen om personeel te begeleiden bij hun ontwikkeling en loopbaan. Voor het mkb daarentegen is het vaak lastig tijd vrij te maken om vakkennis en soft skills van medewerkers op peil te houden. Er zijn genoeg cursussen en trainingen, maar in hoeverre sluiten deze aan op uw specifieke wensen? Daarnaast is het de kunst om ontwikkeling blijvend te stimuleren. Dit is noodzakelijk om door te kunnen groeien en als aantrekkelijke werkgever te worden gezien. Maar hoe kunt u met minimaal financieel risico investeren in de ontwikkeling van uw bedrijf en een stabiel tevreden medewerkersbestand?        

Voorwaarden aanvraag SLIM-subsidie

U kunt tweemaal per jaar individueel SLIM-subsidie aanvragen: van 1 maart tot en met 31 maart en van 1 september tot en met 30 september. Het maximum subsidiebedrag is € 25.000. Daarnaast kunt u van 1 juni tot 29 juli als samenwerkingsverband een subsidieaanvraag indienen. Voorwaarde is dat u dit met minimaal twee niet-verbonden mkb-bedrijven doet. Het subsidiepercentage kan oplopen tot 60% van de subsidiabele kosten en een maximum van € 500.000 (minimaal € 210.000 aan kosten). De overheid neemt daarmee de uitdrukking ‘alleen ben je sneller, maar samen kom je verder’ ter harte.

Waarom samen SLIM?

Elk bedrijf heeft wel een samenwerkingsverband in de keten of branche. Deze bedrijven kunnen samen optrekken om bijvoorbeeld een ontwikkelplan te laten opstellen. Hierin kunt u, naast de huidige stand van zaken, de gevolgen van trends zoals digitalisering, robotisering en technologisering beschrijven, inclusief de verwachte benodigde kennis en vaardigheden. Vervolgens kunt u dit plan vertalen naar persoonlijke ontwikkelplannen voor uw medewerkers.

Een andere optie is om gezamenlijk een nieuwe leermethode te laten ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is een kennisbank waarin bedrijven uit het samenwerkingsverband hun kennis en expertise vastleggen en delen. Maar het is ook mogelijk om specifiek opleidingsmateriaal, zoals e-learnings te ontwikkelen of een complete bedrijfsoverstijgende opleiding waarin medewerkers van elkaar leren.

Het voordeel van SLIM-samenwerking is dat u niet alleen het wiel hoeft uit te vinden. Daarnaast versterkt deze subsidie de onderlinge samenwerking en kennisdeling.

Meer weten?

De SLIM-subsidie helpt bedrijven echt verder in hun ontwikkeling. Wilt u uw kans op een succesvolle aanvraag vergroten? Subsidiefocus is specialist in de SLIM-regeling.  Neem contact op met Patrick Verschure, consultant innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Patrick een mail.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over de SLIM-subsidie? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Patrick
Portretfoto van Patrick Verschure
Consultant innovatie
Bel
+31653186164
Icoon download whitepaper SLIM regeling

Een leven lang leren en ontwikkelen? Zo maakt u slim gebruik van de SLIM regeling

Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan