SDE++ 2021: resultaten en nieuwe kansen

16 juni 2021

De eerste openstellingsronde van de nieuwe SDE++-regeling is achter de rug en de resultaten zijn bekendgemaakt. Ook zijn de details van de nieuwe ronde dit najaar gepubliceerd. Wilt u investeren in duurzame energieproductie en klimaattransitie? De SDE++-regeling blijkt heel interessant!

Portretfoto Dennis Timmermans
Geschreven door:
Dennis Timmermans Consultant subsidies
zonnepanelen op dak

Resultaten eerste subsidieronde SDE++

Het najaar van 2020 stond in het teken van de eerste openstelling van de nieuwe Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie SDE++. En met succes. Tot nu toe is aan 3.486 projecten subsidie toegekend voor een totaalbedrag van € 4,6 miljard. Voorwaarde is dat alle projecten volledig worden gerealiseerd. In dat geval leveren ze op jaarbasis een CO2-reductie op van 3,29 megaton.

Net als tijdens eerdere SDE+-rondes blijft het investeren in zon-op-dak-projecten populair. Het overgrote deel van het budget is dan ook hier naartoe gegaan. In totaal gaat het om 3.424 goedgekeurde projecten. Maar liefst 97% van de zonneprojecten heeft betrekking op het plaatsen van panelen op daken.

Het grootste deel van het SDE++-budget, te weten € 2,1 miljard, is tijdens de eerste ronde naar het Porthos-project in de Rotterdamse haven gegaan. Het project richt zich op het afvangen en opslaan van CO2.  Dit moet uiteindelijk een CO2-reductie van 2,34 megaton per jaar opleveren.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is nog niet volledig klaar met beoordelen. Naar verwachting wordt het laatste deel van de beschikbare € 5 miljard de komende weken verdeeld over projecten gericht op nieuwe technieken, onder andere op het gebied van restwarmte, warmtepompen en elektrische boilers.

Nieuwe openstelling SDE++ najaar 2021

In het najaar 2021 gaat de SDE++-regeling opnieuw open voor aanvragen, naar verwachting van 5 oktober tot en met 11 november 2021. Dit is later dan oorspronkelijk gepland, omdat gemeenten de huidige vergunningstrajecten eerst moeten afronden voordat de regeling opnieuw opengesteld kan worden.

Meer weten?

Wilt u investeren in duurzame energieproductie om zo CO2-uitstoot te reduceren en bij te dragen aan de energietransitie? Dan biedt de SDE++-regeling interessante mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op met Dennis Timmermans, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Dennis een e-mail.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Dennis
Portretfoto Dennis Timmermans
Consultant subsidies
Bel
+31610208935
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan