SDE-subsidie daalt door stijgende energieprijzen

6 oktober 2021

Als u de afgelopen jaren SDE-subsidie heeft aangevraagd, ontvangt u een voorschot voor het opwekken van groene stroom. Door de huidige stijging van de energieprijzen moet u mogelijk een deel van dit voorschot aan het eind van het jaar terugbetalen.

Portretfoto Dennis Timmermans
Geschreven door:
Dennis Timmermans Consultant subsidies
elektriciteitsmeter

Daling SDE-subsidie

Veel projecten die gefinancierd worden met SDE-subsidie hebben een looptijd van vijftien jaar. Een lange periode waarin veel kan gebeuren, zoals een stijging van energieprijzen. De hoogte van de subsidie die u als ondernemer krijgt vanuit de SDE-regeling is gekoppeld aan de gemiddelde marktwaarde van energie. Dit wordt ook wel omschreven als de opbrengst van de door u geproduceerde elektriciteit. Wanneer de marktwaarde van deze energie stijgt, daalt de door u te ontvangen SDE-subsidie.

Terugbetalen voorschot SDE-subsidie

Wanneer u een lopend SDE-project heeft, ontvangt u maandelijks een voorschot op uw uitkering. De hoogte van dit voorschot is afhankelijk van uw opwek-geschiedenis en de beweging in de energiemarkt. Het ziet ernaar uit dat in 2021 de energieprijs dermate zal stijgen dat de voorspellingen niet meer kloppen. Het gevolg hiervan is dat u een te hoog voorschot ontvangt en dit moet terugbetalen.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) informeert u in november of u een deel van uw voorschot moet terugbetalen voor uw lopende SDE-project. Wanneer de energieprijzen verder blijven stijgen, kan dit ook gevolgen hebben voor eventuele nieuwe SDE-projecten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de SDE-regeling of het mogelijk terugbetalen van uw voorschot? Neem contact op met Dennis Timmermans, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Dennis een e-mail.

Op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over de SDE-regeling? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Dennis
Portretfoto Dennis Timmermans
Consultant subsidies
Bel
+31610208935
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan