SLIM-regeling aangepast

26 augustus 2021

SLIM, de populairste subsidieregeling voor de ontwikkeling van personeel en onderneming, is bezig aan zijn tweede jaargang. Op basis van de eerder opgedane ervaringen is de regelgeving rondom deze subsidie aangepast. Dit moet ervoor zorgen dat het beschikbare budget nog beter terechtkomt.

Portretfoto van Patrick Verschure
Geschreven door:
Patrick Verschure Consultant innovatie
studeren

SLIM, de subsidiemogelijkheden

De Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in het mkb (SLIM) kent twee verschillende subsidieregelingen. Individuele bedrijven kunnen elk jaar tweemaal subsidie aanvragen voor de ontwikkeling van hun personeel. Voor samenwerkingsverbanden is er jaarlijks één openstelling. De wijzigingen die per 3 mei 2021 zijn doorgevoerd, hebben betrekking op alle openstellingen, maar hebben meer invloed op samenwerkingsverbanden.

Wat zijn de wijzigingen bij het aanvragen van SLIM subsidie?

  • Een samenwerkingsverband mag niet alleen bestaan uit verbonden organisaties.
  • Een subsidieaanvraag van een samenwerkingsverband voor de uitvoering van een activiteit, zoals doorlichting, advies, ontwikkeling en implementatie van methodes moet ten minste € 210.000 bedragen. Eerder was dit € 5.000.
  • De kosten die voor subsidie in aanmerking komen, moeten gemaakt worden in de projectperiode die door de beoordelaar wordt aangewezen. Deze periode start op de dag na het besluit tot verlening van de subsidie. Eerder kon een project beginnen vanaf de datum waarop een aanvraag was ingediend.
  • Het is niet meer mogelijk om tot twee maanden voor het aflopen van een project een verzoek tot wijziging in te dienen. Deze aanpassing wordt met terugwerkende kracht ingevoerd vanaf 2 maart 2020.
  • De maximaal te verkrijgen subsidie voor bedrijven in het goederenvervoer over de weg is vastgesteld op € 100.000.

Helaas kunt u in 2021 geen SLIM-subsidie meer aanvragen. In 2022 volgen nieuwe mogelijkheden.

Meer informatie

Wilt u investeren in de ontwikkeling van uw personeel en hiervoor de SLIM-subsidie aanvragen? Neem dan contact op met Patrick Verschure, consultant innovatie, via telefoonnummer 073‑6465475 of stuur Patrick een e-mail. Hij bekijkt graag samen met u wat de subsidiemogelijkheden zijn.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e‑mailnieuwsbrief

Wilt u meer weten over de SLIM-subsidie? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Patrick
Portretfoto van Patrick Verschure
Consultant innovatie
Bel
+31653186164
Icoon download whitepaper SLIM regeling

Een leven lang leren en ontwikkelen? Zo maakt u slim gebruik van de SLIM regeling

Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan