SLIM-regeling ook in 2021 interessant

6 oktober 2020

Wilt u investeren in de ontwikkeling van uw medewerkers en dus in uw onderneming? Dan mag u deze subsidiekans ook in 2021 niet missen! 

Portretfoto van Mariska Teurlings
Geschreven door:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
Ondernemer en medewerker in gesprek over ontwikkeling met SLIM-programma

Subsidie voor leren en ontwikkelen in het mkb

Doel van de subsidieregeling van Uitvoering van Beleid is het stimuleren van het 'een leven lang leren'-principe. Ook wil de subsidieverstrekker deze werkwijze bij meer bedrijven deel laten worden van de standaard bedrijfsvoering. De openstellingen van de SLIM-subsidieregeling zijn verdeeld in drie periodes:

Periode 1: subsidie voor enkelvoudige bedrijven 

  • 2 maart - 31 maart
  • 1 september- 30 september

Periode 2: subsidie voor samenwerkingsverbanden inclusief grootbedrijven

  • 1 juni - 30 juni

Tijdens de onder 1 en 2 genoemde openstellingsdata kan voor dezelfde soort activiteiten subsidie worden aangevraagd;

Welke activiteiten komen in aanmerking voor subsidie?

De activiteiten die in aanmerking komen voor subsidie moeten aansluiten bij tenminste één van de volgende omschrijvingen:

  • het doorlichten van de onderneming; uitmondend in een opleidings- of ontwikkelplan gericht op het inzichtelijk maken van de scholingsbehoefte vanuit het perspectief van de onderneming;
  • het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen ten behoeve van werkenden in de onderneming, of in geval van een samenwerkingsverband werkenden in andere mkb-ondernemingen;
  • het ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode in de onderneming die werkenden in de onderneming stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk.
  • het gedurende enige tijd bieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg (geen BOL- of BBL-traject) bij een erkend leerbedrijf.

Subsidie aanvragen

Het subsidiepercentage kan oplopen tot maximaal 80% van de subsidiabele kosten. Binnen de regeling is extra ruimte gecreëerd voor horeca-, landbouw- en recreatiebedrijven. Vanuit deze sectoren kunnen ook grootbedrijven deelnemen. De subsidie voor enkelvoudige bedrijven bedraagt maximaal € 25.000. Voor samenwerkingsverbanden kan de subsidie oplopen tot maximaal € 500.000.

Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Bij overtekening vindt loting plaats en worden de aanvragen op basis van de door loting bepaalde volgorde beoordeeld.

Meer informatie

Wilt u investeren in uw onderneming en personeel, neem dan nu al contact op om de mogelijkheden voor uw project te bespreken. Door nu al te zorgen voor een goed plan, kunnen we kans op goedkeuring voor uw project vergroten! Voor meer informatie over deze subsidie kunt u contact opnemen met Mariska Teurlings, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Mariska een mail.  

Wilt u meer weten over deze subsidie? Mariska helpt u graag verder!

E-mail Mariska
Portretfoto van Mariska Teurlings
Consultant subsidies
Bel
+31736465475
Icoon subsidiescan

Ontdek de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf

Vul de subsidiescan in
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan