SLIM-subsidie blijft populair om leercultuur in mkb te stimuleren

17 oktober 2022

Als mkb-ondernemer kon u tot eind september 2022 weer SLIM-subsidie aanvragen. De belangstelling was wederom groot. Inmiddels heeft loting plaatsgevonden om alle ingediende aanvragen te rangschikken. Op volgorde van loting volgt nu nog een inhoudelijke beoordeling.

Portretfoto van Patrick Verschure
Geschreven door:
Patrick Verschure Consultant innovatie
stimuleren personeelsontwikkeling

SLIM-subsidie overvraagd

De subsidieronde in september 2022 richtte zich op zelfstandige mkb’ers. Voor de openstelling was een budget beschikbaar van € 14,2 miljoen. Dit betekent dat er maximaal 640 aanvragen mogelijk waren. In totaal zijn er 1544 aanvragen ingediend. Hetzelfde beeld was er tijdens de openstelling in de zomer van 2022. Toen konden samenwerkingsverbanden en grootbedrijven uit horeca, landbouw en recreatie SLIM aanvragen. Ook in deze ronde werd het budget overschreden. Het laat zien dat er nog steeds een grote vraag is naar financiële ondersteuning voor het bevorderen van de leercultuur binnen mkb-bedrijven.

Nieuwe ronde SLIM-subsidie

Is uw aanvraag van afgelopen september bij de loting niet hoog genoeg geëindigd? Voor zelfstandige mkb’ers is er in maart 2023 een nieuwe kans om SLIM-subsidie aan te vragen. Voor samenwerkingsverbanden volgt een nieuwe openstelling in juni 2023.

De volgende activiteiten zijn subsidiabel:

  • Het doorlichten van uw onderneming uitmondend in een opleidings- of ontwikkelplan. Dit plan moet inzicht geven in de scholingsbehoefte van uw medewerkers.
  • Het laten opstellen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor uw medewerkers.
  • Het bieden van ondersteuning bij het ontwikkelen of invoeren van een methode die werknemers stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen.
  • Het aanbieden van praktijkleerplaatsen voor een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg bij een erkend leerbedrijf.

Het opstellen van een SLIM-project is zeer persoonlijk. De uit te voeren activiteiten moeten aansluiten bij uw bedrijf, maar zeker ook bij uw medewerkers. Onze experts hebben inmiddels jarenlange ervaring met de SLIM-regeling en weten wat nodig is om de slagingskans van uw aanvraag te vergroten. Daarnaast hebben we HX-adviseurs in huis die u kunnen ondersteunen bij de uitvoering van uw SLIM-activiteiten.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voorwaarden van de SLIM-subsidie? Download dan het gratis whitepaper

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in het aanvragen van de SLIM-subsidie of wilt u sparren over de mogelijkheden die deze subsidie u biedt? dan contact op met Patrick Verschure, consultant innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Patrick een mail.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over de SLIM-subsidie? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Patrick
Portretfoto van Patrick Verschure
Consultant innovatie
Bel
+31653186164
Icoon download whitepaper SLIM regeling

Een leven lang leren en ontwikkelen? Zo maakt u slim gebruik van de SLIM regeling

Download het whitepaper