SMK verlengt geldigheidsduur certificaten vanwege coronacrisis

19 maart 2020

Stichting Milieukeur (SMK), verantwoordelijk voor de uitgifte van diverse duurzaamheidskeurmerken, past haar beleid aan omtrent certificering. Bent u bezig met de realisatie van een duurzame stal of bijvoorbeeld een groenlabel kas? Dan krijgt u vanwege de coronacrisis extra tijd voor de realisatie van uw project.

Portretfoto van Hans Jacobs
Geschreven door:
Hans Jacobs Manager innovatie
Coronavirus

Uitstel definitieve realisatie

Wanneer u een duurzame stal wilt bouwen of een duurzame kas wilt realiseren, kunt u hiervoor belastingvoordeel krijgen. In normale omstandigheden krijgt u voor het traject tussen de voorlopige en definitieve certificering van uw investering twee jaar. Door de uitbraak van het coronavirus zijn echter bij veel bedrijven de bouwwerkzaamheden stilgelegd of zijn er problemen met leveringen. Daarnaast houden veel certificeringsinstanties op dit moment hun controleurs liever thuis om besmetting of verspreiding van het virus te voorkomen.

Het SMK heeft daarom besloten om alle bedrijven die op dit moment al een voorlopig certificaat hebben, uitstel voor definitieve realisatie te geven. De verlenging geldt voor vier maanden na afloop van de nu afgekondigde beperkingen.

Informatie duurzaam bouwen

Wilt u ook duurzaam bouwen of heeft u vragen over de invloed van het coronavirus op de realisatie van uw project? Neem dan gerust contact op met Hans Jacobs, manager innovatie, op 073-6465475 of stuur Hans een e-mail.

Meer weten over maatregelen coronacrisis?

Dan kunt u ook contact opnemen met een collega van het specialistenteam van ABAB Accountants en Adviseurs, waar Subsidiefocus onderdeel van is. Dit team is speciaal samengesteld om antwoord te geven op vragen van ondernemers over ondernemen tijdens de coronacrisis.

Wilt u meer weten over de geldigheidsduur van uw certificaten? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Hans
Portretfoto van Hans Jacobs
Manager innovatie
Bel
+31736465475
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan