Startende ondernemers in Gelderland krijgen extra steun

12 maart 2018

De provincie Gelderland lanceert een nieuw subsidieprogramma om startende ondernemers sneller op weg te helpen naar een succesvolle onderneming: Startversneller. Net als de al bestaande regeling Groeiversneller is het doel van het nieuwe programma om de kans op succesvolle marktintroducties van Gelderse ondernemers te vergroten. 

Portretfoto van Mariska Teurlings
geschreven door:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
stapel munten

Het programma gaat bestaan uit verschillende instrumenten:

  • Startende ondernemers (ondernemers die maximaal vijf jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel) kunnen een voucher aanvragen. De voucher heeft een waarde van € 1.000 en kan ingewisseld worden voor coaching, training en opleiding bij Ontwikkelmaatschappij Oost Nederland.
  • Ondernemers die voor hun eerste groeispurt staan, kunnen gebruikmaken van de Groeiversneller. Vanuit dit instrument is het straks mogelijk om vouchers te ontvangen met een waarde tot € 10.000. Ook kunnen deze ondernemers een lening aanvragen tot maximaal € 225.000 om sneller groei door te maken. 

Details

Het nieuwe programma Startversneller wordt op 19 april 2018 officieel gelanceerd en dan volgen snel de details hiervan. Voor het totale programma reserveerde de provincie Gelderland een budget van € 2,25 miljoen. De uitvoering zal plaatsvinden in samenwerking met Ontwikkelmaatschapij Oost Nederland.  

Wilt u meer weten over deze subsidie? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Mariska
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan