Statice Helden innoveert duurzaam met subsidie. U ook?

1 augustus 2022

Steeds meer ondernemers nemen duurzaamheid en circulariteit op in hun businessplan. Zo ook Statice Helden. Subsidiefocus vroeg subsidie aan voor deze recyclingspecialist. Met succes. Dankzij de financiering kan het bedrijf zijn innovatieplannen realiseren.

Portretfoto van Nick Sanders
Geschreven door:
Nick Sanders Consultant innovatie
duurzaam ondernemen

Een tweede leven voor elektronica

Statice Helden is specialist in het recyclen van witgoed en elektronica. Het bedrijf is zeer innovatief en hecht veel waarde aan duurzaamheid en circulariteit. Met behulp van nieuwe scheidingstechnieken maakt het bedrijf reststromen weer waardevol als nieuwe grondstof. Zo ontwikkelt Statice Helden een nieuw proces om Flat Panel Displays (FPD’s) volwaardig te recyclen en hergebruiken. Onderdelen van oude FPD’s worden niet onnodig verschroot, maar Statice Helden voegt op een duurzame manier waarde toe aan de reststromen. Zo krijgen onderdelen van oude FPD’s een tweede leven.

Belangrijke stappen dankzij subsidie

Om dit innovatieve duurzaamheidsproject mogelijk te maken, heeft Subsidiefocus subsidie aangevraagd voor Statice Helden. Nick Sanders, consultant innovatie: “We hebben eerst een plan van aanpak opgesteld om de ontwikkeling te realiseren. Onderdeel van dit plan was het in kaart brengen van ontwikkelingen, behoeften, risico’s en afhankelijkheden. Dit plan is vervolgens ook gebruikt om financiering voor het project aan te vragen. Daarbij hebben we ons op verschillende stimuleringspotten gefocust, waaronder het innovatie ontwikkelprogramma ‘Limburg Toekomstbestendig’ van het Limburgs Instituut voor OntwikkelingsFinanciering (LIOF). We zijn trots dat het gelukt is. Het binnenhalen van de subsidiegelden helpt Statice Helden belangrijke stappen vooruit te zetten.”

Meer weten?

Wilt u ook een innovatief, duurzaam project starten? En wilt u weten hoe u dit kunt realiseren? Of wilt u financiering aanvragen? Neem contact op met Nick Sanders, consultant innovatie, via telefoonnummer 06-23824937 of stuur Nick een e-mail.

 Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over circulair ondernemen? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Nick
Portretfoto van Nick Sanders
Consultant innovatie
Bel
+31402942628
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan