Subsidie voor ICT-oplossingen voor zelfstandig wonende ouderen

7 december 2018

Begin 2019 wordt het Active & Assisted Living Programme opnieuw opengesteld voor innovatieve, internationale samenwerkingsprojecten die zich richten op de ontwikkeling van ICT-oplossingen voor zelfstandig wonende ouderen.

Portretfoto Manja Oude Middendorp-Westendorp
geschreven door:
Manja Oude Middendorp-Westendorp Consultant innovatie
Drie mensen in gesprek over het Active and Assisted Living Programma

Het Active and Assisted Living Programma

Met het subsidiëren van transnationale projecten op het gebied van ICT, beoogt het Active and Assisted Living Programme de levensomstandigheden van ouderen te verbeteren. De openstelling van het Active and Assisted Living Programme richt zich dit keer op samenwerkingsprojecten op het gebied van ICT-oplossingen voor ouderen. De focus van deze oplossingen ligt op thema’s als welzijn, levensstijl, onafhankelijkheid, zorg en huisvesting. Samenwerkingsprojecten binnen deze thema’s moeten een duidelijke toegevoegde waarde hebben voor ouderen, waarbij hun wensen en de wensen van andere belanghebbenden centraal staan.

Welke projecten komen in aanmerking voor subsidie?

In de aangekondigde openstelling worden zowel grote als kleine samenwerkingsprojecten met subsidie ondersteund:

  • Binnen de grote 'Collaborative projects' kunnen consortia, bestaande uit minimaal drie organisaties uit drie verschillende landen, een subsidie van maximaal € 2,5 miljoen ontvangen. Deze projecten hebben een looptijd van 1,5 tot 3 jaar en moeten zowel een eindgebruiker als een zakelijke partner bij het project betrekken.
  • Binnen de kleine 'Small Collaborative projects' kunnen bedrijven met ideeën voor ICT-oplossingen voor ouderen een subsidie tot maximaal € 300.000,- ontvangen om hun ideeën verder te ontwikkelen samen met de eindgebruikers. Deze projecten hebben een looptijd van maximaal negen maanden en ook minder complexe aanvraag- en rapportageprocedures.

Aanvragen subsidie

De verwachting is dat de definitieve openstelling, met daarin het budget en de exacte voorwaarden voor het aanvragen van subsidie, begin februari 2019 zal worden gepubliceerd. Aanvragen kunnen vervolgens tot en met eind mei 2019 worden ingediend. Bent u nu al geïnteresseerd en zou u graag willen weten of uw projectidee in aanmerking kan komen voor een subsidie van het Active & Assisted Living Progamme? Neemt u dan gerust contact met ons op! Met een passie voor ICT en Zorg vertellen onze consultants u graag meer over deze interessante regeling. 

 

 

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Manja
Portretfoto Manja Oude Middendorp-Westendorp
Consultant innovatie
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan