Subsidie AanZET voor elektrische vrachtwagens ruim overvraagd

23 mei 2022

Op 9 mei 2022 opende de subsidieregeling AanZET. Ondernemers die wilden investeren in emissieloze vrachtwagens, konden subsidie aanvragen. Zoals verwacht was de animo groot. Er zijn veel meer subsidieaanvragen dan het budget toelaat.

Portretfoto van Stijn Brouwers
Geschreven door:
Stijn Brouwers Consultant innovatie
laden elektrische vrachtwagen

Subsidie AanZET voor emissieloze trucks

AanZET is een nieuwe subsidieregeling van RVO om de overstap naar elektrische vrachtwagens te stimuleren. De overheid wil hiermee de uitstoot van CO2 en luchtverontreinigende stoffen via vrachtwagens terugdringen. Voor de openstelling was een budget van € 13,5 miljoen gereserveerd. In totaal is er inmiddels voor € 35 miljoen aan subsidie aangevraagd. Via loting wordt nu bepaald welke aanvragen in aanmerking komen voor subsidie.

Nieuwe aanvraagronde voor subsidie

Heeft u deze subsidieronde gemist? Naar verwachting volgen er in de toekomst nieuwe mogelijkheden. Wilt u die niet missen? Meld u nu alvast aan bij Stijn Brouwers, consultant subsidies, door een e-mail te sturen.  

Meer weten?

Wilt u investeren in het verduurzamen van uw wagenpark en bent u op zoek naar financiering? Neem contact op met Stijn Brouwers, consultant subsidies, via telefoonnummer 06-82527362 of stuur Stijn een e‑mail.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over AanZET? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Stijn
Portretfoto van Stijn Brouwers
Consultant innovatie
Bel
+31682527362
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws
Meld u direct aan