Subsidie MIT-Haalbaarheid gemist? Vraag dan MIT R&D aan!

11 april 2019

Bent u die innovatieve ondernemer die samen met een andere partij wil werken aan innovatie? Dan is de regeling Mkb innovatiestimulering Topsectoren (MIT) wellicht interessant voor u. De openstelling van MIT-Haalbaarheid loopt officieel nog even door, maar waarschijnlijk is het budget nu al overtekend en heeft aanvragen hiervoor geen zin meer. Wellicht kunt u in juni deelnemen aan de R&D-variant.

Portretfoto van Roy Hoven
geschreven door:
Roy Hoven Manager Subsidiefocus
robot subsidie mit

Subsidie MIT Research & Development (R&D)

In een R&D-samenwerkingsproject voert u samen met een andere mkb-partij industrieel en experimenteel onderzoek uit om nieuwe producten, productieprocessen of diensten te ontwikkelen. MIT maakt onderscheid tussen grote en kleine Research & Development-projecten:

Subsidie voor R&D-samenwerking klein

  • de subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten;
  • minimum subsidiebedrag is € 50.000 en maximum € 200.000 per innovatieproject  (waarvan minimaal € 25.000 en maximaal € 175.000 per deelnemer);
  • de looptijd van het R&D-samenwerkingsproject bedraagt maximaal twee jaar.

Subsidie voor R&D-samenwerking groot

  • de subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten;
  • minimum subsidiebedrag is € 200.000 en maximum € 350.000 per innovatieproject (waarvan minimaal € 25.000 en maximaal € 100.000 per deelnemer);
  • de looptijd van een R&D-samenwerkingsproject bedraagt maximaal twee jaar.

Subsidie aanvragen

Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend vanaf 11 juni tot uiterlijk 10 september 2019. Alle subsidieaanvragen worden beoordeeld op basis van kwaliteit en niet op volgorde van binnenkomst. Bent u die mkb-ondernemer en geïnteresseerd in deze openstelling?

Neem voor meer informatie over de Mkb-innovatiestimulering Topsectoren (MIT) contact op met Roy Hoven, onze manager innovatie, via telefoonnummer 073-6465475 of mail Roy. Hij adviseert u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.

Ook interessant voor u:

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

Mail Roy
Portretfoto van Roy Hoven
Manager Subsidiefocus
Bel
073-6465475
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan