Subsidie praktijkleren aanvragen? Overheid houdt rekening met coronacrisis

14 april 2020

Door de coronacrisis komt het einde van het schooljaar sneller in zicht dan gedacht. Scholen hebben hun vestigingen gesloten en veel bedrijven die leerlingen begeleiden zijn dicht. De overheid is gelukkig coulant. Ook als de begeleiding vroegtijdig is gestopt, kunt u binnenkort de subsidie praktijkleren voor 2019-2020 aanvragen.

Portretfoto van Mariska Teurlings
Geschreven door:
Mariska Teurlings Consultant subsidies
Leren in praktijk

Subsidie begeleiding leerling-werknemers

Ook voor het schooljaar 2019-2020 kunt u weer de subsidie voor praktijkleren aanvragen. De subsidie is een tegemoetkoming voor ondernemers die leerling-werknemers tijdens hun leerproces in de praktijk begeleiden.

Uw subsidieaanvraag voor de begeleidingsperiode augustus 2019 ‑ juli 2020 kunt u indienen tussen 1 juli en 16 september 2020.

Voorwaarden subsidie praktijkleren

De subsidie is bedoeld voor de begeleiding van leerling-medewerkers in een van de volgende opleidingstrajecten:

  • Vmbo: alleen het derde en vierde leerjaar van een beroepsgerichte leerweg gericht op het behalen van een startkwalificatie;
  • Voortgezet speciaal onderwijs: alleen het laatste schooljaar, onderdeel beroepspraktijkvorming;
  • Praktijkonderwijs: alleen het laatste leerjaar;
  • Mbo: alleen de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL);
  • Hbo duaal: alleen opleidingen in de sector techniek en landbouw, natuurlijke omgeving en gezondheidszorg, gedrag en maatschappij;
  • Promovendi en toio’s: alleen deelnemers met een dienstverband.

Subsidie aanvragen in coronatijd

Per leerling kunt u een subsidie verkrijgen van maximaal € 2.700. De hoogte is afhankelijk van het aantal weken dat een leerling begeleiding heeft ontvangen. Door de verplichte sluitingen als gevolg van de coronacrisis heeft de overheid besloten dat alle ondernemers de periode van 16 maart tot en met 28 april 2020 mogen meenemen als begeleidingsweken. Dit ondanks het feit dat er in deze periode mogelijk geen begeleiding is geweest. Het totale budget dat beschikbaar is voor de regeling wordt verdeeld over alle aanvragen. Dit kan ertoe leiden dat de daadwerkelijke uitkering per leerling lager uitvalt dan € 2.700.

In het whitepaper 'Praktijkleren: de juiste begeleiding, daar komt u verder mee' vindt u alle informatie over de subsidie voor praktijkleren overzichtelijk op een rij.

Meer informatie subsidie praktijkleren

Heeft u in het schooljaar 2019-2020 een leerling begeleid? Neem dan contact op met Mariska Teurlings, onze consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Mariska een mail. Graag bekijken we samen of u voldoet aan de voorwaarden. We kunnen de gehele aanvraag voor u verzorgen en bieden daarnaast handige formats voor het bijhouden van de verplichte administratie.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste subsidienieuws? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Wilt u meer weten over uw subsidiemogelijkheden? Onze consultant helpt u graag verder!

E-mail Mariska
Portretfoto van Mariska Teurlings
Consultant subsidies
Bel
+31736465475
Icoon download whitepaper subsidie praktijkleren

Subsidie voor praktijkleren

De juiste begeleiding daar komt u verder mee
Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste subsidienieuws via onze e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan